CAS nr. 7757-79-1

Kaliumnitraat

“Kaliumnitraat is direct uit voorraad leverbaar”
Bent u opzoek naar een betrouwbare leverancier voor Kaliumnitraat? Dan bent u bij ViVoChem op het juiste adres. Wij leveren uw Kaliumnitraat binnen 3 werkdagen op de gewenste locatie.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

 • Beschikbaar in Bulk, Pallet zakken (1000 kg)
 • Molecuulformule KNO3
 • CAS-nummer 7757-79-1
 • UN-nummer 1486
 • ADR-klasse 5
 • ADR verpakkingsgroep 3
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

ViVoChem is dé leverancier op het gebied van chemische grondstoffen

Bedrijven uit diverse sectoren en landen nemen hun chemische grondstoffen af bij ViVoChem. Naast Kaliumnitraat biedt ViVoChem talloze andere chemische grondstoffen aan. Uw chemische grondstoffen worden afgeleverd door onze eigen vrachtwagens. Dit betekent dat u er zeker van kunt zijn dat er veilig en verantwoord wordt omgegaan met uw chemische grondstoffen. Al onze medewerkers zijn namelijk gecertificeerd en weten hoe zij uw chemicaliën veilig van A naar B kunnen vervoeren.

Naast het distribueren van chemische grondstoffen vullen wij deze ook voor u af. Onze afvullijnen zijn semiautomatisch om de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen. Daarbij zijn onze medewerkers getraind om in alle situaties goed te kunnen handelen. Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Kaliumnitraat is een vaste stof en wordt door ons geleverd in zakken per pallet.

Waarom kiezen bedrijven voor ViVoChem?

 • Wij leveren uw chemicaliën standaard in een UN-gekeurde verpakking.
 • Door scherp in te kopen, kunnen wij u de scherpste prijzen bieden.
 • Wij hebben het nooit te druk voor u en staan altijd voor u klaar.
 • Naast Kaliumnitraat leveren wij nog meer dan 450 andere chemische grondstoffen.
 • Wilt u niet lang wachten op uw chemische grondstoffen? Geen zorgen, wij leveren standaard binnen 3 werkdagen.
 • Ontvang uw vrijblijvende offerte per mail binnen één werkdag.

Wat is Kaliumnitraat?

Kaliumnitraat (KNO3), ook wel bekend als (kali)salpeter, is een kleurloos tot wit kristallijn poeder, dat zeer goed oplosbaar is in water. Het is het kaliumzout van Salpeterzuur. Kaliumnitraat kent veel verschillende toepassingen. Zo wordt het gebruikt als conserveermiddel (E252). Daarnaast wordt het gebruikt als meststof. Ook wordt het verwerkt in buskruit en vuurwerk. Soms wordt Kaliumnitraat gebruikt voor de bereiding van Salpeterzuur door middel van een reactie met Zwavelzuur.

Een offerte aanvragen voor Kaliumnitraat?

Een offerte voor Kaliumnitraat vraagt u eenvoudig aan via het formulier op deze pagina. Nadat u alles heeft ingevuld, zorgen wij ervoor dat u binnen één werkdag uw vrijblijvende offerte ontvangt. Wanneer u akkoord gaat zorgen wij ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw chemische grondstoffen ontvangt.

ViVoChem in beeld

Hoe zien onze werkzaamheden eruit?

Bent u benieuwd hoe de werkzaamheden op onze locatie eruit zien? Bekijk dan deze korte video waarin u een impressie krijgt van hoe wij te werk gaan voor onze klanten. Voor meer videos kunt u terecht op onze video pagina.

Over ViVoChem

ViVoChem is dé B2B-partner voor een uitgebreid aanbod aan basischemicaliën.
Met ruim 130 jaar ervaring in de chemische distributie bent u verzekerd van geruime kennis, expertise en know-how. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij al uw processen. Een kijkje achter de schermen bij ViVoChem? Bekijk dan deze impressievideo van onze warehouse in Almelo.

Vanuit het XL Businesspark, gelegen aan de logistieke hotspot "Port of Twente", distribueert ViVoChem basischemie in de Benelux en delen van Europa. Daarnaast exporteert VivoChem deze chemische grondstoffen ook wereldwijd. Meer info over wereldwijde export van chemicaliën vindt u op onze exportpagina.

Een breed pakket aan chemie, in te delen in zuren, basen, glycolen, amines, fosfaten, oplosmiddelen, ftalaten, peroxides en surfactants, wordt veilig en verantwoord opgeslagen in een ruim warehouse. Ons warehouse voldoet aan alle strenge eisen omtrent ADR-opslag en heeft plaats voor maar liefst 9000 pallets. Hierdoor bent u verzekerd van een snelle, veilige en flexibele levering van uw producten.

De producten kunnen worden geleverd in diverse soorten verpakkingen, zowel op basis van statiegeld (het duurzame en milieuvriendelijke alternatief) als inclusief emballage. Onze verpakkingen zijn volledig afgestemd op kwaliteit, veiligheid en uiteraard uw behoefte. Ook voor bulkleveringen per volle tankwagen kunt u bij ons terecht. Meer weten over onze verpakkingen? Bekijk dan deze video met al onze verpakkingsmogelijkheden.

U kunt 24/7 eenvoudig online een offerteaanvraag indienen. U ontvangt gegarandeerd binnen één werkdag een vrijblijvende offerte. Indien er bijkomende vragen zijn nemen wij binnen diezelfde termijn contact met u op. Vrijwel alle chemicaliën zijn direct uit voorraad leverbaar, en worden doorgaans geleverd binnen drie werkdagen na ontvangst van de bestelling.

Persoonlijk contact, stabiele kwaliteit en een flexibele levering; de added value die de continuïteit van uw proces of productie waarborgt. Want daar draait het om: samen succesvol ondernemen.
 

Behoefte aan meer chemische grondstoffen?

Ook voor chemische grondstoffen met toepassingen in andere sectoren kunt u bij ons terecht:

Meer informatie

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z