CAS nr. 77-92-9

Citroenzuur

Food grade, Industrial grade

“Naast het distribueren van citroenzuur kan Vivochem deze ook voor u afvullen en opslaan”
Bent u opzoek naar een leverancier voor citroenzuur die scherpe prijzen en flexibele levertijden bieden? Dan is Vivochem dé partij voor u. Vraag vrijblijvend uw offerte aan en ontvang deze binnen één werkdag.

 

  • Beschikbaar in Bulk, IBC, Pallet drums, Pallet cans, BigBag, Pallet zakken (1000 kg)
  • Molecuulformule C6H8O7
  • CAS-nummer 77-92-9
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Dé totaalleverancier van basischemicaliën

Vivochem is al jaren actief op het gebied van het distribueren van chemische grondstoffen. Ons volledige leverprogramma, bestaande uit +450 chemische grondstoffen, is uit voorraad leverbaar. Citroenzuur is één van deze grondstoffen die wij binnen 2-3 werkdagen kunnen leveren bij u op locatie.

Citroenzuur of citroenzuur-1-hydraat (CAM) is een witte vaste kristallijne stof en is goed oplosbaar in water. De voedingsgeschikte variant (foodgrade) wordt aangeduid met het E-nummer E 330. Hoewel citroenzuur van nature voorkomt in citrusvruchten, wordt de stof gewonnen uit melasse, wat een bijproduct is uit o.a. de maïs- en suikerbiet industrie. De citroenzuur poeder van Vivochem is leverbaar in verschillende verpakkingen. Citroenzuur bestellen? Vul het offerteformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naast het distribueren van chemische grondstoffen, kunnen wij u ook andere diensten aanbieden. Wij kunnen chemicaliën namelijk ook voor u drummen en warehousen. Wij beschikken over de juiste certificaten om met gevaarlijke stoffen te mogen werken. Daarbij heeft onze warehouse in Almelo beschermingsniveau 1, het hoogst haalbare beschermingsniveau.

Waarom klanten citroenzuur bestellen bij Vivochem?

  • Bij vragen over uw levering staan wij altijd voor u klaar en denken graag met u mee.
  • Wilt u niet te lang wachten op uw chemische grondstoffen? Wij leveren deze af binnen 2-3 werkdagen.
  • Naast het distribueren van chemische grondstoffen, kunnen wij deze ook voor u afvullen in de gewenste verpakking.
  • Onze levermogelijkheden zijn niet beperkt tot binnen de Nederlandse grens, wij leveren wereldwijd!
  • Wij bieden u altijd de scherpste prijzen voor citroenzuur.

De toepassing van citroenzuur

Citroenzuur kent een verscheidenheid aan toepassingen in verschillende industrieën. Zo is het een additief in de levensmiddelenindustrie (E 330) om voeding op de juiste zuurtegraad te brengen, maar brengt het in de personal care industrie ook cosmeticaproducten op de juiste pH-waarde. Verder kent citroenzuur zijn toepassing als schoonmaakmiddel ter verwijdering of voorkoming van kalkaanslag en algen. Ook dient het als roestverwijderaar bij metalen voorwerpen of als biologische toiletreiniger. In de geneeskunde wordt citroenzuur toegepast als antistollingsmiddel bij bloedafname en bij de ontwikkeling van fotoafdrukken wordt citroenzuur gebruikt als reukloos stopbad. Vivochem levert citroenzuur poeder in BigBags of pallet zakgoed.

Vivochem in beeld

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor citroenzuur

Bent u benieuwd naar onze scherpe prijzen en levermogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan door het formulier op deze pagina in te vullen. Binnen één werkdag ontvangt u een vrijblijvende offerte. Zodra u akkoord gaat, zetten wij alles in werking en zorgen wij dat u binnen 3 werkdagen uw citroenzuur op de gewenste locatie ontvangt.

Wij leveren altijd in een veilige UN-gekeurde verpakking aan al onze klanten. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Bekijk dan deze korte video waarin Daniel vertelt over alle verpakkingsmogelijkheden.

Over Vivochem

Chemie is een essentieel onderdeel van uw productie. Of het nu gaat om de ontvetter van uw machines, of om de chemie tussen uw medewerkers; als B2B-partner zorgt Vivochem voor de chemie in uw bedrijf.

Wat betreft de distributie van chemicaliën is Vivochem met veel ervaring een gevestigde waarde in de chemische sector. Kennis, know-how, persoonlijk contact en flexibele leveringen onderscheiden Vivochem van andere spelers op de markt.

Gelegen aan de “Port of Twente” op business park XL, brengt het ADR warehouse van Vivochem dagelijks een 100tal gemotiveerde medewerkers op de been om uw chemische producten veilig, verantwoord en naar wens af te leveren op uw locatie.

Een uitgebreid assortiment aan basischemicaliën, onder te verdelen in o.a. zuren, basen, glycolen, fosfaten, solventen, surfactants en peroxiden staat klaar om te worden uitgeleverd in de door u gewenste verpakking. Meer weten over de beschikbare verpakkingen? Bekijk dan deze korte video waarin wij meer vertellen over al onze verpakkingsmogelijkheden.

Op elk gewenst moment van de dag kunt u online een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Niet later dan na één werkdag ontvangt u de offerte of neemt één van onze enthousiaste medewerkers contact met u op. Het kan immers zo zijn dat wij nog bijkomende informatie nodig hebben om de offerte zo accuraat mogelijk voor u op te stellen.

Bijna het gehele productassortiment is leverbaar uit voorraad en kan tot maximaal 3 werkdagen na ontvangst van de bestelling bij u worden afgeleverd.

Naast de chemische distributie binnen Europa, is Vivochem ook wereldwijd actief om u te ondersteunen met de export van chemische grondstoffen. Bekijk onze exportpagina voor meer info over wereldwijde chemische export.

 

Uw benodigde chemische grondstoffen niet gevonden?

Bekijk dan onze selectie van onze producten met toepassingen in verschillende sectoren:

Wilt u contact opnemen of heeft u een vraag voor ons? Tijdens kantooruren zijn wij te bereiken via +31 (0)546 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl.

Meer informatie

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. Vivochem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z