Uw B2B partner in chemische distributie

Levensmiddelenindustrie (food)

Naar producten

Zorgvuldig geselecteerde additieven en hulpstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie

In alle schakels van de food-industrie is chemie een essentiële factor. Denk hierbij aan de productie, behandeling en verwerking van voedingsmiddelen, maar ook aan de verpakking, het transport en de opslag ervan. Additieven in voedsel voor menselijke consumptie worden onderworpen aan strenge eisen. Na uitgebreid testen en keuren worden deze grondstoffen voorzien van een E-nummer: een Europees kwaliteitskeurmerk dat veilig gebruik van deze additieven in voeding waarborgt. Vivochem heeft een uitgebreid assortiment aan foodgrade en food contact use grondstoffen.

Of het nu gaat om emulgatoren, kleur-, geur- of smaakstoffen, zuurteregelaars, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen of conserveringsmiddelen; Vivochem voorziet u van het juiste product voor de juiste toepassing. Daarnaast ondersteunt Vivochem u in de realisatie van uw doel: het verbeteren van de eigenschappen van uw product.

Ook over het gebruik van biologische grondstoffen kan Vivochem u adviseren. Vivochem draagt bij aan een groeiende bewustwording in de industrie wat betreft het gebruik van duurzame chemie en grondstoffen uit hernieuwbare bronnen.

Productoverzicht foodgrade chemicals

Voor de levensmiddelensector (food) levert Vivochem een breed scala aan grondstoffen, rechtstreeks uit voorraad. Verpakt in IBC, vaten, cans, zakken, bigbags en/of als bulklevering. 

Over Vivochem

Certificering levensmiddelen & food
Naast ISO 9001 - 14001, is Vivochem ook HACCP gecertificeerd. Zo zijn uw processen in de gehele voedselketen van een optimale voedselveiligheid en -hygiëne verzekerd.

Vivochem is totaalleverancier van basischemicaliën voor de levensmiddelensector (foodgrade chemicals). Of u nu op zoek bent naar additieven, hulpstoffen of naar andere chemische grondstoffen die u nodig heeft voor uw voedingsmiddelenproductie, Vivochem voorziet u van het juiste product en het juiste advies.

Meer weten over Vivochem? Bekijk onze corporate video of de "over ons" pagina:

Over ons

Heeft u een vraag voor ons?

U kunt eenvoudig contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.