10043-52-4

Calciumchloride

Food grade, Industrial grade, Feed grade

Calciumchloride is het calciumzout van zoutzuur. Het is een witte hygroscopische vaste stof die zich makkelijk laat oplossen in water. De voedingsgeschikte variant (foodgrade) wordt aangeduid met het E-nummer E 509. ViVoChem levert CaCl2 zowel als vaste stof (pearls, watervrij) , als in oplossing (32-36%)

Levertermijn:
Calciumchloride is leverbaar uit voorraad. Na ontvangst van de order is de standaard levertermijn 2-3 werkdagen (Benelux). Wilt u calciumchloride exporteren? Levertermijnen en haven van ontvangst in overleg.

  • Beschikbaar in IBC, Pallet drums, Pallet cans, Pallet zakken (1000 kg), BigBag
  • Molecuulformule CaCl2
  • CAS-nummer 10043-52-4
Offerte aanvragen

Toepassing

Calciumchloride is een bijproduct van de vervaardiging van natriumcarbonaat (soda ash). Het wordt gebruikt als vochtvreter; het droogt namelijk lucht en andere gassen. Calciumchloride reageert met het vocht uit de omgeving en vormt een soort pekel. In de levensmiddelenindustrie wordt calciumchloride (E 509) toegepast als verstevigingsmiddel, zuurteregelaar of metaalbinder (o.a. bij de productie van kaas). Ook wordt het gebruikt ter vervanging van keukenzout. Ter bestrijding van sneeuw en ijs op de weg (gladheidsbestrijding) is calciumchloride een minder schadelijk alternatief voor strooizout. Als dooimiddel kan calciumchloride ook worden toegepast bij lagere temperaturen dan natriumchloride. Ook in de landbouw en diervoederproductie (feedgrade) kent calciumchloride zijn toepassingen, hier wordt het namelijk ingezet bij de productie van meststoffen, in boomgaarden en bij andere agrarische toepassingen ter verhoging van de gewaskwaliteit en -gezondheid en, daaruit voortvloeiend, de opbrengst.

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Over ViVoChem

ViVoChem is dé B2B-partner voor een uitgebreid aanbod aan basischemicaliën, nodig voor uw productie.
Met ruim 130 jaar ervaring in de chemische distributie bent u verzekerd van een flink aandeel aan kennis, expertise en know-how, klaar om u te ondersteunen bij al uw processen. Een kijkje achter de schermen bij ViVoChem? Klik dan op deze link.

Vanuit het XL Businesspark, gelegen aan de logistieke hotspot "Port of Twente", distribueert ViVoChem basischemie in de Benelux en delen van Europa, en exporteert het deze chemische grondstoffen ook wereldwijd. Meer info over wereldwijde export van chemicaliën vindt u op deze pagina.

Een breed pakket aan chemie, in te delen in zuren, basen, glycolen, amines, fosfaten, oplosmiddelen, ftalaten, peroxides en surfactants, veilig en verantwoord opgeslagen in een ruim warehouse dat voldoet aan alle strenge eisen omtrent ADR-opslag en plaats biedt aan maar liefst 20.000 pallets, verzekert u van een snelle, veilige en flexibele levering van uw producten.

De producten kunnen worden geleverd in diverse soorten verpakkingen, zowel op basis van statiegeld (het duurzame en milieuvriendelijke alternatief) als inclusief emballage, volledig afgestemd op kwaliteit, veiligheid en uiteraard; uw behoefte. Ook voor bulkleveringen per volle tankwagen kunt u bij ons terecht. Meer weten over onze verpakkingen? Bekijk dan deze video.

U kunt 24/7 eenvoudig online een offerteaanvraag indienen. U ontvangt gegarandeerd binnen één werkdag een vrijblijvende offerte, of (indien er bijkomende vragen zijn), nemen wij binnen deze zelfde termijn contact met u op. Vrijwel alle chemicaliën zijn direct uit voorraad leverbaar, en worden doorgaans geleverd binnen drie werkdagen na ontvangst van de bestelling.

Persoonlijk contact, stabiele kwaliteit en een flexibele levering; de added value die de continuïteit van uw proces of productie waarborgt. Want daar draait het om: samen succesvol ondernemen.

Meer over ons
Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z