CAS nr. 10043-52-4

Calciumchloride

Food grade, Industrial grade, Feed grade

“Calciumchloride (CaCl₂) is één van de meest veelzijdige chemicaliën met vele toepassingen”

Calciumchloride is het calciumzout van zoutzuur. Het is een witte hygroscopische vaste stof die zich makkelijk laat oplossen in water. De voedingsgeschikte variant (foodgrade) wordt aangeduid met het E-nummer E 509. Vivochem levert CaCl2 zowel als vaste stof (pearls, watervrij), als in oplossing (32-36%).

  • Beschikbaar in Bulk, IBC, Pallet drums, Pallet cans, BigBag, Pallet zakken (1000 kg)
  • Molecuulformule CaCl2
  • CAS-nummer 10043-52-4
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Vivochem is dé leverancier van chemische grondstoffen

Met +450 chemische grondstoffen bent u bij Vivochem aan het juiste adres om chemische grondstoffen te bestellen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk chemische grondstoffen kunnen zijn voor uw proces. Daarom hanteren wij korte levertijden (2-3 werkdagen) en denken onze medewerkers altijd met u mee bij de levering van chemische grondstoffen.

Wilt u calciumchloride exporteren? Levertermijnen en haven van ontvangst in overleg.

Waarom klanten calciumchloride bestellen bij Vivochem

  • Calciumchloride is in zowel vaste als vloeibare vorm verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten.
  • Meerdere verpakkingen mogelijk afhankelijk van uw toepassingen en benodigde hoeveelheid.
  • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.
  • Onze gecertificeerde chauffeurs leveren altijd op de gewenste locatie en tijdstip.
  • Heeft u vragen over uw levering? Onze medewerkers staan voor u klaar.
  • +9.000 palletplaatsen beschikbaar voor warehousing.

Toepassingen

Calciumchloride is een bijproduct van de vervaardiging van natriumcarbonaat (soda ash). Het wordt gebruikt als vochtvreter; het droogt namelijk lucht en andere gassen. Calciumchloride reageert met het vocht uit de omgeving en vormt een soort pekel.

In de levensmiddelenindustrie wordt calciumchloride (E 509) toegepast als verstevigingsmiddel, zuurteregelaar of metaalbinder (o.a. bij de productie van kaas). Ook wordt het gebruikt ter vervanging van keukenzout. Ter bestrijding van sneeuw en ijs op de weg (gladheidsbestrijding) is calciumchloride een minder schadelijk alternatief voor strooizout. Als dooimiddel kan calciumchloride ook worden toegepast bij lagere temperaturen dan natriumchloride. Ook in de landbouw en diervoederproductie (feedgrade) kent calciumchloride zijn toepassingen, hier wordt het namelijk ingezet bij de productie van meststoffen, in boomgaarden en bij andere agrarische toepassingen ter verhoging van de gewaskwaliteit en -gezondheid en, daaruit voortvloeiend, de opbrengst.

Vivochem in beeld

Chemische distributie, Warehousing, Drumming & Export

Naast het distribueren van chemische grondstoffen aan bedrijven over de hele wereld, biedt Vivochem ook de mogelijk om chemische grondstoffen te drummen en warehousen in onze moderne warehouse. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk onze korte impressie video van ons magazijn.

Exporteert u chemische producten? Ons exportteam bezit de juist kennis en expertise om u hierin te ondersteunen.

Meer video's bekijken

Over ons

Vivochem, ooit gestart als “Visser Vogelzang Chemie BV” en sinds 2011 onderdeel van de internationale BÜFA-groep, is dé B2B-partner wat betreft de distributie, opslag, drumming en export van chemische grondstoffen.

Bedrijven uit een diversiteit aan sectoren vertrouwen dagelijks op de producten en diensten van Vivochem. Het persoonlijke contact, de mogelijkheid tot outsourcing van chemische goederen en de flexibiliteit in levering behoren tot de top 3 added values waarover Vivochem volgens haar afnemers beschikt.

De locatie van Vivochem, aan het XL Businesspark Almelo, is uiterst gunstig gelegen voor een snelle distributie van chemie binnen de Benelux en Europa. Ook voor de wereldwijde export van chemicaliën bent u bij Vivochem aan het juiste adres; gesitueerd vlakbij de logistieke hotspot “Port of Twente” verscheept Vivochem uw chemische producten snel en accuraat. Meer weten over de exportmogelijkheden bij Vivochem? Bekijk dan onze exportpagina.

Welke (groot)verpakking u ook zoekt, Vivochem zorgt voor het juiste product, in de juiste verpakking. Moet uw locatie aan strikte veiligheidsnormen voldoen? Wellicht is de Varibox een oplossing. Meer over al onze verpakkingen komt u te weten in deze video waarin wij alles vertellen over onze verpakkkingsmogelijkheden.

Offerte aanvragen bij Vivochem? Dat kunt u eenvoudig online door het formulier op een productpagina in te vullen, of via het algemene contactformulier. Een vrijblijvende offerte wordt u binnen één werkdag toegestuurd. Hebben wij nog bijkomende informatie nodig voor het opmaken van de offerte, dan contacteren wij u eerst.

 

Behoefte aan meer chemische grondstoffen?

Ook voor chemische grondstoffen voor toepassingen in andere sectoren kunt u bij ons terecht:

Vragen of opmerkingen?
Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op +31 (0)546 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl.

Meer informatie

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. Vivochem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z