Uw B2B partner in chemische distributie

Vivochem: een gevestigde waarde

Direct contact opnemen

Chemische distributie

Vivochem is groothandel en distributeur van chemicaliën, ofwel chemische (basis)grondstoffen, die gebruikt worden in tal van industrieën en sectoren. Dagelijks levert Vivochem een ruim aanbod aan o.a. zuren, logen, solventen, glycolen, surfactants, peroxiden etc. in de Benelux en delen van Europa. Zo levert Vivochem basischemie en additieven/ hulpstoffen aan de diervoederindustrie (dit zijn de feedgrade chemicaliën). Hiervoor is Vivochem GMP+ gecertificeerd. GMP+ is de certificering voor de diervoederindustrie die de voederveiligheid verzekert in de volledige diervoederketen.

Ook in de levensmiddelenindustrie levert Vivochem een breed aanbod aan grondstoffen (dit zijn de foodgrade chemicaliën, door de Europese overheid aangeduid met behulp van een E-nummer). Om deze producten veilig en verantwoord te kunnen leveren is Vivochem HACCP gecertificeerd. Deze certificering waarborgt hygiëne en voedselveiligheid in de gehele voedselketen.

Voor de sector cleaning en personal care heeft Vivochem een gespecialiseerd aanbod aan (duurzame) oppervlakteactieve stoffen beschikbaar, bekend onder de merknaam "Tensidol". Deze groene surfactants beschikken over specifieke eigenschappen nodig voor een optimale werking van reinigingsmiddelen, wasmiddelen, shampoos, zepen etc. Verschillende producten in dit gamma beschikken over innovatieve eco-certificaten waaronder Ecolabel, Ecocert, Natrue en RSPO.

De paints- en coatingsindustrie profiteert dan weer van een ruim aanbod aan solventen, met elk zijn individuele eigenschappen, afgestemd op het bereiken van de juiste formules in verven, coatings, lakken, kitten en lijmen. Aan de industriële sector ten slotte, levert Vivochem een verscheidenheid aan basischemie, vanuit een steeds groeiend gamma van maar liefst 450 verschillende chemische grondstoffen, voor alle producties en processen in industriële en technische sectoren.

Warehousing

Chemische opslag moet voldoen aan strikte veiligheidseisen en is op vele locaties zelfs niet toegestaan. Laat daarom uw chemische stoffen veilig en verantwoord opslaan bij Vivochem. 
Vlakbij Port of Twente, op het XL Businesspark, staat onze geavanceerde ADR opslaghal die plaats biedt aan 9000 pallets aan gevaargoed in de ADR klassen 3 (brandbare vloeistoffen), 4.1 (brandbare vaste stoffen), 5.1 (oxiderende stoffen), 6.1 (giftige stoffen), 8 (bijtende stoffen) en 9 (diverse gevaarlijke stoffen).

Meer over warehousing

Drumming

Naast het verzorgen van bulkleveringen in tankwagens, kan Vivochem uw producten ook voor u afvullen in de gewenste verpakking. Via een ultramodern afvulsysteem worden chemische bulkgoederen veilig en verantwoord afgevuld in 1000 liter IBC's of 200 liter drums. Voor elk specifiek product zijn er verschillende typen verpakkingen beschikbaar, afgestemd op de veiligheidseisen van uw locatie.

Het transport van en naar uw locatie? Ook dat kan Vivochem voor u verzorgen. Vivochem beschikt over een eigen wagenpark met een 10-tal moderne vrachtwagens, voorzien van de nieuwste technologieën omtrent veiligheid en duurzaamheid. Deze vrachtwagens worden bestuurd door gekwalificeerde chauffeurs, ervaren in veilig ADR transport en getraind in milieubewust rijden. 

Meer over drumming

Export

Vivochem is tevens actief in de wereldwijde handel in chemicaliën. Een ervaren en vakkundig getraind team adviseert u bij al uw export-vraagstukken. Dankzij een ruime vrije voorraad van de meest geëxporteerde chemische grondstoffen, speelt Vivochem snel en flexibel in op uw wensen.

Meer over export

De BÜFA groep

Vivochem is sinds 2006 100% dochteronderneming van de BÜFA-groep, en behoort tot de chemicals divisie. Naast chemicals focust de BÜFA-groep zich ook op reiningsmiddelen (BÜFA Cleaning) en composieten (BÜFA Composites).

De BÜFA-Groep, opgericht in 1883 in Oldenburg (Duitsland), is uitgegroeid tot een innovatief, milieubewust en doelgericht leider op de markt wat betreft chemie, reinigingsmiddelen en composieten. Onder de slogan "nieuwe chemie" brengt de BÜFA-groep een indrukwekkende nieuwe kijk op chemie in al haar facetten.

Naar de BÜFA website

Duurzaamheid

Duurzame en groene chemie, onder het beleid van een duurzame en milieubewuste onderneming staat voor Vivochem hoog op de prioriteitenlijst. Groene chemie gaat voor Vivochem verder dan grondstoffen uit hernieuwbare bronnen en bedrijfsprocessen op hernieuwbare energie.
Ook de gezondheid en het welbevinden van medewerkers hoort hierbij, evenals het actief samenwerken met relaties en instanties voor een vergroening van de chemietak en het bedrijfsleven an sich.

Meer over duurzaamheid

Heeft u een vraag voor ons?

U kunt eenvoudig contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.

Waar kunt u ons vinden?

Vivochem B.V.
Darwin 5
7609 RL Almelo
Nederland

+31 (0)546 577 774
info@vivochem.nl

Contactpagina