Uw B2B partner in chemische distributie

Chemie verpakkingen | Blog

ViVoChem is dé leverancier van chemische grondstoffen, van Aceton tot Zwavelzuur. Het is bij ViVoChem vanzelfsprekend dat alle chemische grondstoffen in een geschikte verpakking én in de juiste hoeveelheid worden geleverd. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten verpakkingen voor chemie.

Chemie verpakkingen

ViVoChem heeft veel chemische grondstoffen op voorraad. Daniel legt in deze video kort uit welke verpakkingen er bij welke chemicaliën horen. Benieuwd naar andere video's van ViVoChem? Bekijk onze video pagina

Verpakkings mogelijkheden

IBC-container   1000 liter
Varibox1000 liter
RVS container 1000 liter
Pallet zakken1000 kg
Big Bag1000kg
Pallet drums4x200 liter
Pallet PE drums4x200 liter
Pallet blikken24x20 liter
Pallet Cans24x20 liter
Bulk20.000 liter in tankwagen

IBC`s & Varibox

De meest gebruikte verpakking voor chemie is de Intermediate Bulk Container (IBC) van 1000 liter. De IBC is inzetbaar voor de opslag en het vervoer van veel verschillende soorten vloeistoffen. De IBC is vierkant en gemonteerd op een pallet, waardoor deze eenvoudig te verplaatsen en op te slaan is. Standaard worden IBC’s geleverd met een 2 inch uitloop, een uitloop van buitendraad voor adapters en een vlinderkraan om vloeistoffen af te tappen. Ook is de IBC voorzien van een 225 millimeter grote vulopening om de chemicaliën in af te vullen. Om de kunststof tank zit een stalen frame met gelaste buizen. Het onderstel is vaak gemaakt van verzinkt materiaal, kunststof of hout.

De IBC kan worden ingezet in verschillende branches, zoals bijvoorbeeld de industriële sector en de feed- en foodbranche. Ook kan de IBC worden gebruikt voor brandbare stoffen; hiervoor worden de antistatische en de RVS (RoestVrij Staal) IBC’s gebruikt.

Voor extra veiligheid is de Varibox® ontwikkeld. Dit is een dubbelwandige IBC, waarvan de buitenkant als een extra beschermlaag en opvangbak fungeert. De Varibox® is ontwikkeld als gesloten systeem. Dit betekent dat de gebruiker niet in contact komt met het chemische product. De geïntegreerde lekbak fungeert als extra veiligheid in het geval dat er iets gebeurt met de IBC en deze schade oploopt. De Varibox® wordt via de bovenzijde geleegd door middel van een speciale koppeling, en hoeft dus niet geopend te worden. ViVoChem biedt ondersteuning op maat door de juiste koppelingen te leveren voor zowel zuren als logen. Het grote voordeel van deze aansluiting is dat er geen mogelijkheid is tot lekken van de chemische stof.

IBC`s en Variboxen worden meestal geleverd op basis van statiegeld. Zodra de IBC of Varibox leeg is, haalt ViVoChem deze voor u op en u ontvangt het statiegeld retour. Dit is een duurzame en milieubewuste manier van omgaan met emballage. Ook leveringen inclusief emballage zijn mogelijk, u neemt dan als het ware de verpakking over en deze blijft in uw bezit.

Stalen vaten & PE vaten

Wanneer een IBC voor u net iets te groot is, kunt u ook chemische producten bestellen in vaten van 200 liter. ViVoChem heeft hiervoor PE vaten en stalen vaten beschikbaar. De stalen vaten worden geproduceerd met een geribbelde buitenwand om de stevigheid en rolbaarheid te verbeteren. Zowel PE vaten als stalen vaten kunnen gebruikt worden voor een groot aantal chemische stoffen. Echter kunnen niet zomaar alle stoffen in eender welk vat. Zo kunnen bijtende en oxiderende stoffen niet worden opgeslagen in stalen vaten, en stoffen die polyethyleen aantasten kunnen niet in PE vaten worden afgevuld.

ViVoChem kijkt per product of een PE vat of een stalen vat de beste oplossing is. Beide typen vaten zijn stevig en duurzaam. Wanneer we ze toch met elkaar vergelijken, zijn stalen vaten iets sterker en beter bestand tegen lekken en botsingen. PE vaten scoren dan weer beter op vervoersgemak vanwege hun lichtere gewicht.

Wilt u uw vloeibare chemische producten in nog kleinere hoeveelheden bestellen, dan kunt u kiezen voor een pallet met blikken of cans. Ook hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen PE cans en metalen blikken, afhankelijk van het type chemische stof.

Zakgoed & BigBags

Naast vloeibare chemicaliën heeft ViVoChem ook een ruim aanbod aan vaste chemische producten. De mogelijke verpakkingen voor vaste stoffen bij ViVoChem zijn zakken van 25 kg (ca. 40 zakken per pallet) en BigBags van ca. 1.000 kg. Een gevulde BigBag is 1,5 meter hoog en past op een europallet. BigBags zijn gemaakt van geweven kunststof en kunnen hergebruikt worden. Het kunststof bestaat meestal uit polypropyleen of polyethyleen. De 25 kg zakken die ViVoChem gebruikt, kunnen zijn gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van voor welke chemische stof ze bedoeld zijn. Dit kan papier of kunststof zijn, maar ook een combinatie van beide.

Op basis van uw wensen wordt gekeken naar de beste verpakking voor uw toepassing. In tegenstelling tot de IBC`s en vaten zit er geen statiegeld op zakken en BigBags. De lege emballage gaat dus niet retour.

Bulk

Chemicaliën zonder verpakking nodig? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. ViVoChem kan uw chemische grondstoffen ook rechtstreeks laten leveren in volle tankwagens (20.000 liter).

Chemicaliën bestellen bij ViVoChem

Vloeibare chemische producten worden in tankwagens bij ViVoChem aangeleverd en vervolgens via hypermoderne, hoog-beveiligde afvullijnen automatisch afgevuld in IBC’s, Variboxen en/of vaten. Warehousing opslag nodig voor uw chemische producten? Laat ViVoChem uw chemische producten veilig en verantwoord opslaan. ViVoChem beschikt over een moderne PGS hal die voldoet aan alle veiligheidseisen.

ViVoChem is groothandel en distributeur van chemicaliën, ofwel chemische (basis)grondstoffen, die gebruikt worden in tal van industrieën en sectoren. Er is een ruim aanbod aan verschillende producten.

Wilt u chemicaliën bestellen? Via onze contactpagina kunt u onze medewerkers bereiken. U kunt er ook voor kiezen het contactformulier in te vullen, ViVoChem neemt dan binnen één werkdag contact met u op.

Tevens is ViVoChem actief in de wereldwijde handel in chemicaliën. Een ervaren en vakkundig getraind team adviseert u bij al uw chemische export-vraagstukken.

Heeft u een vraag voor ons?

Wilt u chemicaliën bestellen? Neem contact met ons op of vul vrijblijvend het contactformulier in, een van onze medewerkers neemt dan binnen één werkdag contact met u op.