Uw B2B partner in chemische distributie

Chemie verpakkingen | Blog

Vivochem beschikt over veel ervaring in de chemiebranche. Van aceton tot zwavelzuur, wij hebben het allemaal in ons assortiment. Wij vinden het uiterst belangrijk dat onze chemicaliën veilig op locatie aankomen bij onze klanten. Daarom beschikken wij naast bekwame medewerkers, ook over verschillende verpakkingen die voldoen aan alle veiligheidseisen. Benieuwd naar al onze verpakkingsmogelijkheden? Lees dan verder.

Onze verpakkingsmogelijkheden

Wij hebben verpakkingen in verschillende vormen, kleuren en grootten. Onderstaand vindt u een overzicht van al onze verpakkingsmogelijkheden.

IBC-container   1000 liter
Varibox1000 liter
RVS container 1000 liter
Pallet zakken1000 kg
Big Bag1000kg
Pallet drums4x200 liter
Pallet PE drums4x200 liter
Pallet blikken24x20 liter
Pallet Cans24x20 liter
Bulk20.000 liter in tankwagen

De standaard IBC en de Varibox

De standaard IBC, de meest gebruikte verpakking voor chemie

De Intermediate Bulk Container, oftewel de IBC, is de meest gebruikte verpakking voor chemische grondstoffen. Deze kan worden ingezet voor de opslag en het vervoer van chemicaliën. De IBC is rechthoekig (1 meter bij 1 meter 20) en gemonteerd op een pallet. Dit zorgt ervoor dat wij chemicaliën hierin makkelijk kunnen opslaan en vervoeren. Daarnaast wordt de standaard IBC geleverd met een 2 inch uitloop, een uitloop van buitendraad voor adapters en een vlinderkraan om vloeistoffen af te tappen. Deze zorgen ervoor dat chemische grondstoffen eenvoudig hieruit kunnen worden getapt. De standaard IBC is ook voorzien van een 225 millimeter grote vulopening. Hierdoor kunnen wij eenvoudig uw chemische grondstoffen afvullen. Een vervelende situatie, is wanneer een IBC tijdens transport valt en beschadigd raakt. Hier hoeft u zich echter geen zorgen over te maken. De kunststof tank zit namelijk in een stalen frame met gelaste buizen, hierdoor raakt het niet beschadigd bij een val.

De IBC kan in verschillende branches worden ingezet. Denk hierbij aan de industriële sector en de feed- en foodbranche. Ook voor brandbare stoffen kan de IBC een oplossing zijn. Hier worden twee soorten IBC’s voor gebruikt: De antistatische en de RVS (Roestvrij staal) IBC.

Extra veiligheid met de Varibox

Voor wie extra veiligheid wil, is de Varibox een goede oplossing. De Varibox is namelijk een dubbelwandige IBC, die extra beschermt tegen lekkages. De buitenkant fungeert als een extra beschermlaag en opvangbak. Bij het legen van standaard IBC’s bestaat het risico dat medewerkers in contact komen met het product, wat zeer gevaarlijk kan zijn. De Varibox neemt dit risico volledig weg door middel van een gesloten systeem en efficiënte koppelingen. De koppelingen zorgen ervoor dat de Varibox kan worden geleegd zonder dat deze geopend hoeft te worden. Vivochem levert de juiste koppeling voor zowel zuren als logen. Deze aansluitingen zorgen ervoor dat er geen mogelijkheid is tot lekken van de chemische stof. Zo blijven zowel onze medewerkers als die van onze klanten veilig.

Vivochem levert standaard IBC’s en Variboxen meestal op basis van statiegeld. Zodra de IBC of Varibox leeg is, haalt Vivochem deze voor u op en u ontvangt het statiegeld retour. Dit is een duurzame en milieubewuste manier van omgaan met emballage. Ook leveringen inclusief emballage zijn mogelijk, u neemt dan als het ware de verpakking over en deze blijft in uw bezit..

Stalen vaten & PE (Polyethyleen) vaten

Voor iedereen waarvoor een IBC net iets te groot is, is het mogelijk om chemische producten te bestellen in vaten van 200 liter. Wij hebben hier twee alternatieven voor; de PE en stalen vaten.

De stalen vaten worden geproduceerd met een geribbelde buitenwand. Dit zorgt ervoor dat het vat steviger is. Zowel PE vaten als stalen vaten kunnen gebruikt worden voor een groot aantal chemische stoffen. Toch zijn er ook stoffen die niet in één van de twee vaten mogen worden geplaatst. Bijtende stoffen bijvoorbeeld, kunnen niet worden opgeslagen in stalen vaten. Stoffen die polyethyleen aantasten, kunnen vanzelfsprekend niet worden afgevuld in PE vaten.

Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken of zij hun chemische grondstoffen in de juiste verpakking aanschaffen. Wij kijken per product of een PE vat of een stalen vat de beste oplossing is. Hiermee voorkomen we complicaties en gevaarlijke situaties. Beide typen vaten zijn stevig en duurzaam. Wanneer we ze toch met elkaar vergelijken, zijn stalen vaten iets sterker en beter bestand tegen lekken en botsingen. De PE vaten scoren weer beter op vervoersgemak vanwege hun relatief lichtere gewicht.

Wilt u uw vloeibare chemische producten in nog kleinere hoeveelheden bestellen? Geen zorgen, wij leveren chemicaliën ook op pallets met blikken of cans. Ook hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen PE cans en metalen blikken, afhankelijk van het type chemische stof.

Vaste chemische producten in zakgoed of BigBags

Naast vloeibare chemicaliën, heeft Vivochem ook een ruim aanbod aan vaste chemische producten. Wij leveren deze vaste stoffen in zakken van 25 kg (ca. 40 zakken per pallet) en BigBags van ca. 1.000 kg. Een BigBag is gemaakt om grote hoeveelheden vaste chemicaliën in te vervoeren. Een gevulde BigBag is 1,5 meter hoog en past op een europallet. BigBags zijn gemaakt van geweven kunststof en kunnen hergebruikt worden. Meestal bestaat het kunststof uit polypropyleen of polyethyleen. De 25 kg zakgoed van Vivochem, kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Dit is afhankelijk van de chemische stof waarvoor deze zijn bedoeld. Dit kan dus papier of kunststof zijn, maar ook een combinatie van beide materialen.

Op basis van uw wensen wordt gekeken naar de beste verpakking voor uw toepassing. In tegenstelling tot de IBC`s en vaten zit er geen statiegeld op zakken en BigBags. De lege emballage gaat dus niet retour.

Bulkleveringen bij Vivochem

Chemicaliën zonder verpakking nodig? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Vivochem kan uw chemische grondstoffen ook rechtstreeks laten leveren in volle tankwagens (Vanaf 20.000 liter).

Een korte overzicht van onze verpakkingsmogelijkheden?

Er is veel gezegd en het kan zijn dat u niet alles hebt onthouden, maar maakt u zich geen zorgen! In deze korte video vertelt Daniel over alle verpakkingsmogelijkheden die wij te bieden hebben. Zo krijgt u er een beter beeld bij. Benieuwd naar andere video's van Vivochem? Bekijk onze videopagina

Over Vivochem

Vivochem is dé B2B-partner op het gebied van distributie, opslag, drumming en export van chemische grondstoffen. Wij hebben meer dan 130 jaar ervaring in de chemische distributie en kunnen u dus verzekeren van geruime kennis, expertise en know-how. Wij staan klaar om u te helpen met al uw processen.

Bent u benieuwd naar één van onze oplossingen? Neem dan gerust contact op met onze verkoopafdeling. Onze enthousiaste medewerkers helpen u graag verder.

Meer informatie

Heeft u een vraag voor ons?

Wilt u chemicaliën bestellen? Neem contact met ons op of vul vrijblijvend het contactformulier in, een van onze medewerkers neemt dan binnen één werkdag contact met u op.