Uw B2B partner in chemische distributie

De extra veilige, duurzame en innovatieve Varibox | Blog

Bij het afvullen, opslaan en transporteren van chemicaliën hebben wij bij Vivochem maar één streven: zo veilig mogelijk werken. Dit is belangrijk in ons magazijn, voor onze collega’s, maar ook voor onze klanten. Wij houden ons dagelijks bezig om dit te monitoren en te verbeteren. Met deze gedachte in het achterhoofd leveren wij chemicaliën niet alleen in standaard IBC’s, maar ook in een veiligere verpakking: De Varibox. In deze blog vertellen wij hoe een Varibox van toegevoegde waarde kan zijn.

De functionaliteiten van de Varibox

Op het moment dat chemicaliën worden vervoerd, is het voor zowel uw als onze medewerkers van belang dat dit veilig gebeurt. Om deze reden is de Varibox volledig afgesloten. Nadat wij uw chemicaliën hebben afgevuld in de Varibox, wordt deze verzegeld. Dit wordt gedaan door het zegel door de Varibox en het deksel te halen. Het zegel is ontworpen om alle betrokkenen te verzekeren van een veilig en gesloten systeem.

Lekkages bij het legen kunnen zeer gevaarlijk zijn. Daarom kunt u de Varibox legen door middel van een veilige en lekvrije koppeling. Daarnaast beschikt de Varibox over een automatische beluchting die opent op het moment dat deze wordt geleegd. De Varibox hoeft gedurende dit hele proces dus niet te worden geopend, wat ervoor zorgt dat damp en product niet vrijkomen. Dit vergroot de veiligheid van uw medewerkers en verkleint de kans op menselijke fouten. De Varibox beschikt ook over een geïntegreerde lekbak, waardoor de Varibox overal veilig kan worden geplaatst.

De verschillende koppelingen van de Varibox

Bij het legen van standaard IBC’s is er altijd het risico dat medewerkers in contact komen met het product. De Varibox neemt dit risico volledig weg door middel van het gesloten systeem en de efficiënte koppelingen.. Deze kunnen eenvoudig worden bevestigd op de CDS aansluiting. De koppelingen zorgen ervoor dat de Varibox kan worden geleegd zonder dat deze geopend hoeft te worden. Er zijn twee soorten koppelingen voor de Varibox, deze leveren wij uiteraard mee bij de eerste bestelling. Om het makkelijk te maken voor u, hebben wij een selectie gemaakt van de koppelingen die geschikt zijn voor specifieke chemicaliën:

Viton koppelingEPDM koppeling
SalpeterzuurAmmoniak
WaterstofperoxideAzijnzuur
ZoutzuurCitroenzuur
ZwavelzuurFosforzuur
NatriumhypochlorietKaliumhydroxide
 Natriumchloriet
 Natriumhydroxide

Varibox Connect

Wist u dat het later dit jaar mogelijk zal worden om uw Variboxen digitaal te volgen? Dit en meer wordt mogelijk door de nieuwste innovatie, Varibox Connect. Hiermee krijgt u totale inzicht in uw verbruik. Door middel van een persoonlijk dashboard ziet u de locaties en niveaus van al uw Variboxen. Dit zorgt ervoor dat u precies weet wanneer een Varibox leeg zal zijn. De Connect technologie wordt in de IBC van de Varibox geplaatst en is opgenomen in de UN-toelating. Door middel van Varibox Connect krijgt u meer inzicht en kunt u de effectiviteit van uw proces verhogen.

De duurzaamheid van de Varibox

De Varibox is gemaakt volgens de UN/ADR regelgeving. Los van het feit dat de Varibox extra veiligheid biedt, is het ook een duurzame oplossing. Een Varibox gaat namelijk 10 jaar mee en de binnen container dient pas na 5 jaar te worden vervangen. Dit zorgt voor een verbeterde CO2-voetafdruk en een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid verpakkingsafval. Doordat er minder Variboxen moeten worden aangeschaft, is de CO2-voetafdruk aanzienlijk beter in vergelijking met het gebruik van de standaard IBC’s.

De belangrijkste voordelen van de Varibox

  • Extra veiligheid: De Varibox is dubbelwandig, dit garandeert een veilige opslag van uw chemische grondstoffen. De Varibox kan vanaf de bovenkant worden geleegd, waardoor het niet nodig is om deksels en doppen te openen. Dit bevordert de veiligheid van uw medewerkers.
  • Milieuvriendelijk: Door middel van een afzuigbuis wordt residu en daarmee afval aanzienlijk verminderd. Daarbij is de pallet van de Varibox ook gemaakt van gerecycled materiaal.
  • Minder kosten: De Varibox gaat veel langer mee dan standaard IBC’s, waardoor deze minder vaak moeten worden vervangen.

Over Vivochem

Vivochem is dé B2B-partner op het gebied van distributie, opslag, drumming en export van chemische grondstoffen. Wij hebben meer dan 130 jaar ervaring in de chemische distributie en kunnen u dus verzekeren van geruime kennis, expertise en know-how. Wij staan klaar om u te helpen met al uw processen.

Bent u benieuwd of de Varibox een goede oplossing is voor u? Neem dan gerust contact op met onze verkoopafdeling. Onze enthousiaste medewerkers helpen u graag verder.

Meer informatie

Heeft u een vraag voor ons?

U kunt eenvoudig contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.