CAS nr. 1310-58-3

Kaliumhydroxide

Food grade, Industrial grade

“Kaliumhydroxide beschikbaar in zowel Food als Industrial grade”

Kaliumhydroxide, ook wel bekend als Kaliloog of bijtende potas, is een witte hygroscopische vaste stof die zeer corrosief is en goed oplost in water. Vivochem beschikt over de juiste kennis en expertise om al uw vragen over kaliumhydroxide te beantwoorden en met u mee te denken.

 • Beschikbaar in Bulk, IBC, Pallet drums (PE), Pallet cans, BigBag, Pallet zakken (1000 kg)
 • Molecuulformule KOH
 • CAS-nummer 1310-58-3
 • UN-nummer 1814
 • ADR-klasse 8
 • ADR verpakkingsgroep 2
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Vivochem is dé totaalleverancier van chemische grondstoffen

Bij al onze werkzaamheden hebben wij één doel voor ogen, het ontzorgen van onze klanten. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring in de chemiebranche om dit te bewerkstelligen. Daarbij beschikken wij ook over de juiste faciliteiten om niet alleen de distributie van chemicaliën te verzorgen, maar ook het drummen en warehousen hiervan.

Kaliloog is één van de 450+ chemicaliën die wij kunnen leveren. Ons ruime aanbod bevat o.a. zuren, logen, solventen, glycolen, surfactants, peroxiden etc. Al onze producten leveren wij wereldwijd. 

Waarom bestellen bedrijven hun kaliloog bij Vivochem?

 • Wij bieden altijd scherpe prijzen voor kaliumhydroxide.
 • Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ons en wordt daarom gewaarborgd in al onze processen.
 • Wij leveren kaliumhydroxide in veel verschillende UN-gekeurde verpakkingen.
 • Heeft u geen ruimte of is het niet toegestaan om chemische grondstoffen op te slaan op eigen locatie? ViVoChem beschikt over een moderne PGS 15 hal met +9000 palletplaatsen.
 • Wilt u chemische grondstoffen exporteren? Onze medewerkers staan paraat om innovatieve export.
 • Wij zorgen ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw Kaliloog ontvangt.

Toepassingen

Kaliloog wordt in verschillende industrieën gebruikt. In de reinigingsmiddelenindustrie kent Kaliloog zijn toepassingen bij de verzeping van vetten, waarbij een zachte zeep ontstaat. De stof wordt in mindere mate toegepast als verfafbijtmiddel, ontsmettingsmiddel en gootsteenontstopper.

Tip: Natriumhydroxide is een betere oplossing voor gebruik als verfafbijtmiddel, ontsmettingsmiddel en gootsteenontstopper.

In de personal care industrie is kaliumhydroxide een vaak toegepaste stof in ontharingsmiddelen, verwekingsmiddelen en wordt het toegevoegd ter verhoging van de pH. Kaliloog kan in de voedingsmiddelenindustrie ook worden toegevoegd ter verhoging van de pH (additief E525).

In de technische industrie, wordt kaliumhydroxide gebruikt bij de productie van zonnepanelen en alkalinebatterijen.

Vivochem in beeld

Hoe wij voor onze klanten te werk gaan?

Kaliumhydroxide is in verschillende kwaliteiten en verpakkingen leverbaar. In ons magazijn zetten tientallen gekwalificeerde medewerkers zich in voor onze vele klanten. Chemische grondstoffen worden hier afgevuld, opgeslagen en verzonden. Benieuwd hoe wij te werk gaan in ons magazijn? Bekijk dan deze korte video waarin u een impressie krijgt van de werkzaamheden in onze warehouse.  

Uw vrijblijvende offerte aanvragen voor kaliumhydroxide?

Het aanvragen van een offerte voor Kaliloog, doet u eenvoudig via het formulier op deze pagina. Binnen één werkdag nemen we contact met u op met prijzen en verdere informatie over het leverproces. Zodra alles akkoord is, zorgen wij ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw Kaliloog ontvangt op de gewenste locatie.

Over Vivochem

Chemie is een essentieel onderdeel van uw productie. Of het nu gaat om de ontvetter van uw machines, of om de chemie tussen uw medewerkers; als B2B-partner zorgt Vivochem voor de chemie in uw bedrijf.

Wat betreft de distributie van chemicaliën is Vivochem met veel ervaring een gevestigde waarde in de chemische sector. Kennis, know-how, persoonlijk contact en flexibele leveringen onderscheiden Vivochem van andere spelers op de markt.

Gelegen aan de “Port of Twente” op business park XL, brengt het ADR warehouse van Vivochem dagelijks een 100tal gemotiveerde medewerkers op de been om uw chemische producten veilig, verantwoord en naar wens af te leveren op uw locatie.

Een uitgebreid assortiment aan basischemicaliën, onder te verdelen in o.a. zuren, basen, glycolen, fosfaten, solventen, surfactants en peroxiden staat klaar om te worden uitgeleverd in de door u gewenste verpakking. Meer weten over de beschikbare verpakkingen? Bekijk dan deze korte video waarin wij meer vertellen over al onze verpakkingsmogelijkheden.

Op elk gewenst moment van de dag kunt u online een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Niet later dan na één werkdag ontvangt u de offerte of neemt één van onze enthousiaste medewerkers contact met u op. Het kan immers zo zijn dat wij nog bijkomende informatie nodig hebben om de offerte zo accuraat mogelijk voor u op te stellen.

Bijna het gehele productassortiment is leverbaar uit voorraad en kan tot maximaal 3 werkdagen na ontvangst van de bestelling bij u worden afgeleverd.

Naast de chemische distributie binnen Europa, is Vivochem ook wereldwijd actief om u te ondersteunen met de export van chemische grondstoffen. Bekijk onze exportpagina voor meer info over wereldwijde chemische export.

 

Uw benodigde chemische grondstoffen niet gevonden?

Bekijk dan onze selectie van onze producten met toepassingen in verschillende sectoren:

Wilt u contact opnemen of heeft u een vraag voor ons? Tijdens kantooruren zijn wij te bereiken via +31 (0)546 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl.

Meer informatie

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. Vivochem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z