64-19-7

Azijnzuur

Food grade, Industrial grade

Azijnzuur is een zwak zuur met een kenmerkende, stekende geur. Het is een kleurloze vloeistof en is goed oplosbaar in water. Watervrij azijnzuur wordt ook wel ijsazijn genoemd. De voedingsgeschikte variant (foodgrade) wordt aangeduid met het E-nummer E 260.
Levertermijn:
Azijnzuur is leverbaar uit voorraad in verschillende oplossingen variërend van 50% tot 99% (high purity). Na ontvangst van de order is de standaard levertermijn 2-3 werkdagen (Benelux). Wilt u azijnzuur exporteren? Levertermijnen en haven van ontvangst in overleg.

  • Beschikbaar in IBC, Pallet drums, Pallet cans, Bulk
  • Molecuulformule CH3OOH
  • CAS-nummer 64-19-7
  • UN-nummer 2790
  • ADR-klasse 8
  • ADR verpakkingsgroep 2
Offerte aanvragen

Toepassing

Azijnzuur staat bekend om zijn toepassing in de reinigingsmiddelenindustrie als kalkoplosser (verwijderen van kalkaanslag) en voor het verwijderen van andere soorten aanslag op verschillende oppervlakken/ondergronden. Vanaf een concentratie van 15% wordt het ook toegepast in onkruidbestrijdingsmiddelen. Azijnzuur is tevens een grondstof in de polymeerchemie, waarbij celluloseacetaat en polyvinylacetaat gemaakt worden voor onder meer synthetische vezels, plastics en lijmen. In de levensmiddelenindustrie wordt azijnzuur in een lichte concentratie toegevoegd als smaakstof, conserveermiddel en/of zuurteregelaar (foodgrade, E 260).

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Over ViVoChem

ViVoChem, ooit gestart als “Visser Vogelzang Chemie BV” en sinds 2011 onderdeel van de internationale BÜFA-groep, is dé B2B-partner wat betreft de distributie, opslag, drumming en export van chemische grondstoffen.

Bedrijven uit een diversiteit aan sectoren vertrouwen dagelijks op de producten en diensten van ViVoChem. Het persoonlijke contact, de mogelijkheid tot outsourcing van chemische goederen en de flexibiliteit in levering behoren tot de top 3 added values waarover ViVoChem volgens haar afnemers beschikt.

De locatie van ViVoChem, aan het XL Businesspark Almelo, is uiterst gunstig gelegen voor een snelle distributie van chemie binnen de Benelux en Europa. Ook voor de wereldwijde export van chemicaliën bent u bij ViVoChem aan het juiste adres; gesitueerd vlakbij de logistieke hotspot “Port of Twente” verscheept ViVoChem uw chemische producten snel en accuraat. Meer weten over de exportmogelijkheden bij ViVoChem? Bekijk dan deze pagina.

Welke (groot)verpakking u ook zoekt, ViVoChem zorgt voor het juiste product, in de juiste verpakking. Moet uw locatie aan strikte veiligheidsnormen voldoen? Wellicht is de Varibox een oplossing. Meer over onze verpakkingen komt u te weten in deze video.

Offerte aanvragen bij ViVoChem? Dat kunt u eenvoudig online door het formulier op een productpagina in te vullen, of via het algemene contactformulier. Een vrijblijvende offerte wordt u binnen één werkdag toegestuurd. Hebben wij nog bijkomende informatie nodig voor het opmaken van de offerte, dan contacteren wij u eerst.

Vragen of opmerkingen?
Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op +31 (0)546 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl

Meer over ViVoChem
Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z