CAS nr. 12125-02-9

Ammoniumchloride

Food grade, Industrial grade

Ammoniumchloride (ook wel salmiak) is het ammoniumzout van Waterstofchloride. Het is een wit kristallijn poeder dat erg goed oplosbaar is in water. De voedingsgeschikte variant (foodgrade) wordt aangeduid met het E-nummer E 510.

  • Beschikbaar in Pallet zakken (1000 kg)
  • CAS-nummer 12125-02-9
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Toepassingen

Ammoniumchloride (E 510) wordt gebruikt als basis voor diverse soorten snoepgoed waaronder (salmiak)drop, als gistvoedingsstof bij de broodbereiding en als zuurteregelaar. Ook in meststoffen wordt de stof toegepast als stikstofbron. In de metaalbewerking vindt Ammoniumchloride zijn toepassing in het voorbereiden van de ondergronden voor (poeder)coaten of galvaniseren en in de farmaceutische industrie wordt Ammoniumchloride gebruikt als slijmoplossend middel in hoestmiddelen. Andere toepassingen van de stof zijn onder meer in shampoo, triplex lijm en schoonmaakproducten.

Levertermijn

Ammoniumchloride (met anti-caking) is leverbaar uit voorraad. Na ontvangst van de order is de standaard levertermijn 2-3 werkdagen (Benelux). Wilt u Ammoniumchloride exporteren? Levertermijnen en haven van ontvangst in overleg. Vragen over de levering van chemicaliën aan uw bedrijf? Neem contact op met onze verkoopafdeling, zij vertellen u hier graag meer over. 

ViVoChem in beeld

Sfeerimpressie ViVoChem

Bekijk onze korte video met een sfeerimpressie van onze locatie in Almelo. Meer video's over ViVoChem bekijken? Bekijk onze video pagina voor een overzicht van alle video's.

Over ViVoChem

ViVoChem, ooit gestart als “Visser Vogelzang Chemie BV” en sinds 2011 onderdeel van de internationale BÜFA-groep, is dé B2B-partner wat betreft de distributie, opslag, drumming en export van chemische grondstoffen.

Bedrijven uit een diversiteit aan sectoren vertrouwen dagelijks op de producten en diensten van ViVoChem. Het persoonlijke contact, de mogelijkheid tot outsourcing van chemische goederen en de flexibiliteit in levering behoren tot de top 3 added values waarover ViVoChem volgens haar afnemers beschikt.

De locatie van ViVoChem, aan het XL Businesspark Almelo, is uiterst gunstig gelegen voor een snelle distributie van chemie binnen de Benelux en Europa. Ook voor de wereldwijde export van chemicaliën bent u bij ViVoChem aan het juiste adres; gesitueerd vlakbij de logistieke hotspot “Port of Twente” verscheept ViVoChem uw chemische producten snel en accuraat. Meer weten over de exportmogelijkheden bij ViVoChem? Bekijk dan deze pagina.

Welke (groot)verpakking u ook zoekt, ViVoChem zorgt voor het juiste product, in de juiste verpakking. Moet uw locatie aan strikte veiligheidsnormen voldoen? Wellicht is de Varibox een oplossing. Meer over onze verpakkingen komt u te weten in deze video.

Offerte aanvragen bij ViVoChem? Dat kunt u eenvoudig online door het formulier op een productpagina in te vullen, of via het algemene contactformulier. Een vrijblijvende offerte wordt u binnen één werkdag toegestuurd. Hebben wij nog bijkomende informatie nodig voor het opmaken van de offerte, dan contacteren wij u eerst.

Vragen of opmerkingen?
Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op +31 (0)546 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl

Meer informatie

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z