CAS nr. 57-55-6

Monopropyleenglycol

Food grade, Industrial grade, Feed grade, Pharma grade

Monopropyleenglycol is een grondstof op basis van 1,2-Propaandiol. Een diol of glycol is een organische verbinding die twee hydroxylgroepen bevat. Bij kamertemperatuur is het een reukloze hygroscopische, viskeuze vloeistof.Bij lage concentratie wordt 1,2-Propaandiol  als niet-toxisch gezien. Om deze reden wordt het gebruikt in voeding, cosmetica en geneesmiddelen. Het E-nummer van Monopropyleenglycol is E1520. 

  • Beschikbaar in IBC, Pallet drums, Pallet cans, Bulk
  • Molecuulformule c3h8o2
  • CAS-nummer 57-55-6
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Toepassingen

(Mono)propyleenglycol wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt, denk hierbij aan:

  • Vocht vasthouden in voeding en cosmetica
  • Niet-toxisch antivriesproduct
  • Oplosmiddel voor kleur en smaakstoffen
  • Diergeneesmiddel tegen acetonemie
  • Rookvloeistof in rookmachines

Levertermijn

(Mono)propyleenglycol is leverbaar uit voorraad. Na ontvangst van de order is de standaard levertermijn 2-3 werkdagen (Benelux). Wilt u (Mono)propyleenglycol exporteren? Levertermijnen en haven van ontvangst in overleg. Vragen over de levering van chemicaliën aan uw bedrijf? Neem contact op met onze verkoopafdeling, zij vertellen u hier graag meer over. 

ViVoChem in beeld

Sfeerimpressie ViVoChem

Bekijk onze korte video met een sfeerimpressie van onze locatie in Almelo. Meer video's over ViVoChem bekijken? Bekijk onze video pagina voor een overzicht van alle video's.

Over ViVoChem

Chemie is een essentieel onderdeel van uw productie. Of het nu gaat om de ontvetter van uw machines, of om de chemie tussen uw medewerkers; als B2B-partner zorgt ViVoChem voor de chemie in uw bedrijf.

Wat betreft de distributie van chemicaliën is ViVoChem met 130 jaar ervaring een gevestigde waarde in de chemische sector. Kennis, know-how, persoonlijk contact en flexibele leveringen onderscheiden ViVoChem van andere spelers op de markt.

Gelegen aan de “Port of Twente” op business park XL, brengt het ADR warehouse van ViVoChem dagelijks een 100tal gemotiveerde medewerkers op de been om uw chemische producten veilig, verantwoord en naar wens af te leveren op uw locatie.

Een uitgebreid assortiment aan basischemicaliën, onder te verdelen in o.a. zuren, basen, glycolen, fosfaten, solventen, surfactants en peroxiden staat klaar om te worden uitgeleverd in de door u gewenste verpakking. Meer weten over de beschikbare verpakkingen? Bekijk dan deze korte video.

Op elk gewenst moment van de dag kunt u online een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Niet later dan na één werkdag ontvangt u de offerte of neemt één van onze enthousiaste medewerkers contact met u op. Het kan immers zo zijn dat wij nog bijkomende informatie nodig hebben om de offerte zo accuraat mogelijk voor u op te stellen.

Bijna het gehele productassortiment is leverbaar uit voorraad en kan tot maximaal 3 werkdagen na ontvangst van de bestelling bij u worden afgeleverd.

Naast de chemische distributie binnen Europa, is ViVoChem ook wereldwijd actief om u te ondersteunen met de export van chemische grondstoffen. Meer info over wereldwijde chemische export vindt u hier.

Wilt u contact opnemen of heeft u een vraag voor ons? Tijdens kantooruren zijn wij te bereiken via +31 (0)556 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl

Meer informatie

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z