CAS nr. 57-55-6

Monopropyleenglycol

Food grade, Industrial grade, Feed grade, Pharma grade

“Vivochem levert monopropyleenglycol in verschillende kwaliteiten”

Heeft u propyleenglycol nodig voor uw proces? Vivochem levert grote hoeveelheden propyleenglycol snel op uw locatie. 

Bent u benieuwd naar de kwaliteiten die we aanbieden en de verschillende UN-gekeurde verpakkingen waarin het kan worden geleverd? Neem dan contact met ons op, één van onze medewerkers helpt u graag verder.

 • Beschikbaar in Bulk, IBC, Pallet drums, Pallet cans
 • Molecuulformule c3h8o2
 • CAS-nummer 57-55-6
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

ViVoChem, nieuwe chemie

ViVoChem, onderdeel van de BÜFA-groep, is al jaren dé totaalleverancier van chemische grondstoffen. Dagelijks voorzijn wij bedrijven, verspreid over de hele wereld, van chemische grondstoffen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ons, daarom waarborgen wij dit ook in al onze processen. 

Naast chemische distributie, bieden wij ook andere diensten aan. Denk hierbij aan drumming en warehousing van chemische grondstoffen. Onze volledig uitgeruste PGS hal maakt dit mogelijk. Daarnaast zijn al onze medewerkers gekwalificeerd om veilig en verantwoord om te gaan met uw chemische grondstoffen. 

Ook bedrijven die hun chemische grondstoffen in het buitenland willen ontvangen, zijn aan het juiste adres bij ViVoChem. Wij beschikken namelijk over een on board exportteam die u graag verder helpt met alle documenten, contact en verdere levering over land.

Waarom monopropyleenglycol bestellen bij ViVoChem?

 • U bent er van verzekerd dat u propyleenglycol inkoopt tegen de scherpste prijzen.
 • Heeft u vragen over uw levering? Wij staan altijd voor u klaar en denken graag met u mee.
 • Naast propyleenglycol bieden wij +450 chemische grondstoffen aan.
 • Is het niet mogelijk om uw chemische grondstoffen op te slaan op uw eigen locatie? Wij slaan deze graag voor u op in onze moderne PGS hal met beschermingsniveau 1.
 • U ontvangt binnen één werkdag een vrijblijvende offerte.
 • Onze eigen transportvloot, bestuurd door ons eigen personeel, levert uw chemicaliën standaard veilig en verantwoord binnen 3 dagen af op uw gewenste locatie.

Wat is propyleenglycol?

Monopropyleenglycol is een grondstof op basis van 1,2-propaandiol. Een diol of glycol is een organische verbinding die twee hydroxylgroepen bevat. Bij kamertemperatuur is het een reukloze hygroscopische, viskeuze vloeistof. Bij lage concentratie wordt 1,2-propaandiol  als niet-toxisch gezien. Om deze reden wordt het gebruikt in voeding, cosmetica en geneesmiddelen. Het E-nummer van monopropyleenglycol is E1520.

 Propyleenglycol wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt, denk hierbij aan:

 • Vocht vasthouden in voeding en cosmetica
 • Niet-toxisch antivriesproduct
 • Oplosmiddel voor kleur en smaakstoffen
 • Diergeneesmiddel tegen acetonemie
 • Rookvloeistof in rookmachines

Meer informatie ontvangen of direct een prijs ontvangen?

Het aanvragen van een vrijblijvend offerte kan zeer eenvoudig en kunt u op elk gewenst moment doen. U geeft uw ordervolume aan en vult dan uw contactgegevens in. Binnen één werkdag ontvangt u dan uw vrijblijvend offerte. Onze medewerkers zullen zaken als de prijs en levering met u bespreken. Zodra alles akkoord is, zorgen wij ervoor dat uw monopropyleenglycol veilig en verantwoord op de gewenste locatie wordt geleverd.

ViVoChem in beeld

Zien hoe wij te werk gaan voor onze klanten?

Benieuwd naar onze faciliteiten en processen? Bekijk dan deze korte impressievideo van onze warehouse in Almelo. In deze video krijgt u een beeld van alles wat zich afspeelt op het moment dat u een order plaatst. Zo krijgt u een beeld van het afvullen, opslaan en distribueren van chemicaliën.

Over ViVoChem

ViVoChem, ooit gestart als “Visser Vogelzang Chemie BV” en sinds 2011 onderdeel van de internationale BÜFA-groep, is dé B2B-partner wat betreft de distributie, opslag, drumming en export van chemische grondstoffen.

Bedrijven uit een diversiteit aan sectoren vertrouwen dagelijks op de producten en diensten van ViVoChem. Het persoonlijke contact, de mogelijkheid tot outsourcing van chemische goederen en de flexibiliteit in levering behoren tot de top 3 added values waarover ViVoChem volgens haar afnemers beschikt.

De locatie van ViVoChem, aan het XL Businesspark Almelo, is uiterst gunstig gelegen voor een snelle distributie van chemie binnen de Benelux en Europa. Ook voor de wereldwijde export van chemicaliën bent u bij ViVoChem aan het juiste adres; gesitueerd vlakbij de logistieke hotspot “Port of Twente” verscheept ViVoChem uw chemische producten snel en accuraat. Meer weten over de exportmogelijkheden bij ViVoChem? Bekijk dan onze exportpagina.

Welke (groot)verpakking u ook zoekt, ViVoChem zorgt voor het juiste product, in de juiste verpakking. Moet uw locatie aan strikte veiligheidsnormen voldoen? Wellicht is de Varibox een oplossing. Meer over al onze verpakkingen komt u te weten in deze video waarin wij alles vertellen over onze verpakkingsmogelijkheden.

Offerte aanvragen bij ViVoChem? Dat kunt u eenvoudig online door het formulier op een productpagina in te vullen, of via het algemene contactformulier. Een vrijblijvende offerte wordt u binnen één werkdag toegestuurd. Hebben wij nog bijkomende informatie nodig voor het opmaken van de offerte, dan contacteren wij u eerst.

 

Behoefte aan meer chemische grondstoffen?

Ook voor chemische grondstoffen voor toepassingen in andere sectoren kunt u bij ons terecht:

Vragen of opmerkingen?
Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op +31 (0)546 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl.

Meer informatie

Veel gestelde vragen

Waar kan ik de veiligheidsbladen van propyleenglycol vinden?

De veiligheidsbladen kunt u opvragen door het contactformulier in te vullen.

Waar kan ik de kwaliteitscertificaten vinden?

De kwaliteitscertificaten kunt u vinden op de downloadpagina. Hier vindt u overigens ook onze algemene voorwaarden.

Produceert of mengt ViVoChem chemische grondstoffen?

Nee, ViVoChem is distributeur van chemische grondstoffen.

Kan ik dit product als consument online bestellen?

Nee, ViVoChem is een groothandel en heeft geen webshop. Het is niet mogelijk om bestellingen te plaatsen. U kunt een offerte aanvragen door het offerte aanvraag formulier op deze pagina in te vullen.

Hoe werkt het bestelproces bij ViVoChem?

Het bestelproces is als volgt:

 1. U vult het offerteformulier in.
 2. Binnen één werkdag ontvangt u een vrijblijvende offerte en nemen we contact met u op.
 3. Wij bespreken alle belangrijke zaken met u.
 4. Zodra u akkoord gaat, zorgen we ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw propyleenglycol ontvangt.

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. Vivochem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z