Oldenburgs chemisch bedrijf wordt minderheidsaandeelhouder in producent van speciale chemicaliën voor industriële afvalwaterzuiveringstoepassingen.

BÜFA investeert in innovatief scale-up bedrijf Ferr-Tech

Op dinsdag 22 november 2022 hebben CEO van de BÜFA Groep, Felix Thalmann, en CEO van Ferr-Tech, Richard Bruins, het contract ondertekend en hun strategisch partnerschap officieel gemaakt op het kantoor van Ferr-Tech in Meppel. BÜFA verwerft een minderheidsaandeel in Ferr-Tech om de groei te versnellen. Met deze samenwerking breidt het chemiebedrijf uit Duitsland haar inzet voor innovatieve en duurzame oplossingen verder uit. Met BÜFA's investering van ongeveer 2 miljoen euro in de komende jaren, wil Ferr-Tech de totale productiecapaciteit van FerSol® (Ferraat (VI) in vloeibare vorm) verhogen, het team uitbreiden, een lokale productiefaciliteit in de VS starten en investeren in verder onderzoek en ontwikkeling. 

Innovaties voor meer duurzaamheid

Duurzaamheid maakt deel uit van het DNA van BÜFA en Ferr-Tech. BÜFA breidt haar portfolio voortdurend uit met duurzame alternatieven voor haar standaard productportfolio. Door eigen innovaties op het gebied van producten en processen streeft het bedrijf consequent naar een duurzame circulaire economie.  De strategie en de acties worden geleid door de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. "Beide partners vullen elkaar goed aan - BÜFA met haar ervaren verkooporganisatie op diverse internationale markten en Ferr-Tech als wendbaar scale-up bedrijf met haar innovatieve technologie. Met ons aandeel in Ferr-Tech breidt BÜFA haar positie op het gebied van specialistische chemicaliën verder uit", aldus Natascha Fontanella, directeur van BÜFA Chemicals. Ferr-Tech is het eerste bedrijf dat de sterke en milieuvriendelijke oxiderende chemische stof FerSol® levert voor industriële toepassingen. Ferraat(VI) produceren in een stabiele en voorradige vorm was onmogelijk totdat het Nederlandse scale-up bedrijf een uniek proces ontwikkelde. Het kan worden gebruikt om afvalwater te zuiveren en het maakt hergebruik van water in de industrie mogelijk. In die zin draagt het bij aan een duurzame circulaire economie. Ferr-Tech's CMO en mede-eigenaar Judith le Fèvre legt uit: "BÜFA is een sterke strategische partner voor Ferr-Tech. Ze voegen waarde toe aan ons bedrijf in kennis, netwerk en kernwaarden."

Van projectpartner tot aandeelhouder

Ferr-Tech en BÜFA begonnen hun samenwerking in april, toen BÜFA Chemicals de officiële internationale distributeur werd van FerSol® producten. "BÜFA en Ferr-Tech delen dezelfde bedrijfsfilosofie. We richten ons op duurzaamheid in al onze acties", verklaart Richard Bruins, CEO van Ferr-Tech. "Beide partners gebruiken hun expertise om innovatieve oplossingen te bieden voor verschillende industrieën. BÜFA investeert in Ferr-Tech en daarmee in duurzame innovaties voor een toekomst die geschikt is voor de volgende generaties" zegt Felix Thalmann, CEO van de BÜFA Groep.

Over Ferr-Tech

Ferr-Tech is wereldwijd marktleider in Ferraat (VI) toepassingen voor industriële (afval)waterzuivering. Afgelopen september won Ferr-Tech de WIS award 2022. Eerder namen ze de CES innovation award 2022 in ontvangst. Beide prijzen werden ontvangen in het licht van het waterzuiveringsproduct FerSol®. Door een gepatenteerd proces maakt Ferr-Tech het gebruik van Ferraat (VI) producten beschikbaar voor de (afval)waterindustrie. Vanuit het hoofdkantoor in Meppel runt Ferr-Tech het waterlaboratorium en verzorgt het hoogwaardige watertesten, experimenten en analyses voor klanten. Meer informatie over Ferr-Tech op www.ferr-tech.com.

Over BÜFA 

De BÜFA Groep is een onafhankelijk bedrijf in de chemische industrie. Het in 1883 opgerichte bedrijf is gevestigd in Oldenburg en biedt internationaal een groot aantal producten en diensten aan in de drie bedrijfssectoren Chemie, Reiniging en Composieten. Tot de klanten behoren ondernemingen in de sectoren levensmiddelenverwerking, textiel, industriële reiniging en voertuigreiniging, windenergie, spoorwegen en bedrijfsvoertuigen, alsmede in de boot- en scheepsbouw. De BÜFA-groep heeft momenteel 650 medewerkers. In 2021 behaalde BÜFA een omzet van 343 miljoen euro. Verankerd in de ondernemingsprincipes is BÜFA strikt gebaseerd op het principe van duurzaamheid. BÜFA vertrouwt op de "Nieuwe Chemie" en combineert economische efficiëntie met sociale verantwoordelijkheid. Meer informatie over BÜFA op https://www.buefa.com/.