CAS nr. 4075-81-4

Calciumpropionaat

Food grade, Feed grade

“Een veilige en verantwoorde levering van calciumpropionaat”

Calciumpropionaat kent toepassingen in zowel de food als feed grade. Bent u opzoek naar een betrouwbare leverancier voor calciumpropionaat? Vivochem levert zowel de food als feed grade direct uit voorraad bij u af.

Een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en ontvang deze binnen één werkdag. Onze medewerkers nemen contact met u op om de mogelijkheden van levering met u te bespreken.

 • Beschikbaar in Pallet zakken (1000 kg), BigBag
 • CAS-nummer 4075-81-4
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Vivochem ontzorgt u op het gebied van chemische distributie

Sinds jaar en dag levert Vivochem chemische grondstoffen aan bedrijven die actief zijn in verschillende landen en sectoren. Ons doel is altijd hetzelfde gebleven: Onze klanten ontzorgen op het gebied van chemische distributie. Bij Vivochem bent u verzekerd van flexibiliteit, persoonlijk contact en veel expertise op het gebied van chemische distributie.

U kunt bij Vivochem terecht voor meer diensten dan chemische distributie. Onze volledig uitgeruste warehouse maakt het mogelijk om ook veilige drumming en warehousing aan te bieden aan onze klanten. In al onze processen staat veiligheid voorop. Onze medewerkers zijn getraind om veilig te kunnen werken met chemie en ons warehouse voldoet aan alle veiligheidseisen.

Waarom kiezen bedrijven voor Vivochem?

 • U bent ervan verzekerd dat u nooit te veel betaalt.
 • Er staat altijd een medewerker klaar om uw vragen te beantwoorden en met u mee te denken.
 • Uw chemische grondstoffen kunnen veilig en verantwoord worden opgeslagen in onze moderne PGS-hal.
 • Uw calciumpropionaat kan worden geleverd in palletzaken of een BigBag, deze zijn UN-gekeurd.
 • U kunt voor veel chemische grondstoffen terecht bij Vivochem. Wij bieden naast calciumpropionaat +450 chemische grondstoffen.
 • Uw processen komen niet stil te staan. Wij leveren uw calciumpropionaat binnen 3 werkdagen.

Wat is calciumpropionaat?

Calciumpropionaat is het calciumzout van propionzuur. Het is een kleurloze tot witte kristallijne vaste stof en is goed oplosbaar in water. De voedingsgeschikte variant (food grade) wordt aangeduid met het E-nummer E 282.

Calciumpropionaat wordt voornamelijk in kleine hoeveelheden toegepast als conserveermiddel in diverse voedingswaren (food grade), waaronder brood en gebak. Hierin werkt de stof als schimmelremmer. Ook aan veevoeders (feed grade) wordt calciumpropionaat toegevoegd om de houdbaarheid van het voer te verlengen. In gefermenteerde producten, bijvoorbeeld kazen, is een hoge concentratie calciumpropionaat aanwezig.

Vraag vrijblijvend een offerte voor calciumpropionaat aan

Een offerte vraagt u eenvoudig aan door het formulier op deze pagina in te vullen. Binnen één werkdag ontvangt u een vrijblijvende offerte met onze scherp geprijsde calciumpropionaat. Alle belangrijke zaken zullen met u worden besproken. Gaat u akkoord? Dan zetten wij alles in werking en zorgen we ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw calciumpropionaat ontvangt.

ViVoChem in beeld

ADR opslag bij Vivochem

Warehousing is één van de diensten die we u kunnen aanbieden. Onze moderne PGS-hal maakt het mogelijk om chemische grondstoffen af te vullen en op te slaan. Wilt u meer weten over ADR warehousing bij Vivochem? Bekijk dan deze korte video waarin Daniel u alles vertelt over hoe wij chemicaliën afvullen en opslaan.

Over Vivochem

Vivochem, ooit gestart als “Visser Vogelzang Chemie BV” en sinds 2011 onderdeel van de internationale BÜFA-groep, is dé B2B-partner wat betreft de distributie, opslag, drumming en export van chemische grondstoffen.

Bedrijven uit een diversiteit aan sectoren vertrouwen dagelijks op de producten en diensten van Vivochem. Het persoonlijke contact, de mogelijkheid tot outsourcing van chemische goederen en de flexibiliteit in levering behoren tot de top 3 added values waarover Vivochem volgens haar afnemers beschikt.

De locatie van Vivochem, aan het XL Businesspark Almelo, is uiterst gunstig gelegen voor een snelle distributie van chemie binnen de Benelux en Europa. Ook voor de wereldwijde export van chemicaliën bent u bij Vivochem aan het juiste adres; gesitueerd vlakbij de logistieke hotspot “Port of Twente” verscheept Vivochem uw chemische producten snel en accuraat. Meer weten over de exportmogelijkheden bij Vivochem? Bekijk dan onze exportpagina.

Welke (groot)verpakking u ook zoekt, Vivochem zorgt voor het juiste product, in de juiste verpakking. Moet uw locatie aan strikte veiligheidsnormen voldoen? Wellicht is de Varibox een oplossing. Meer over al onze verpakkingen komt u te weten in deze video waarin wij alles vertellen over onze verpakkingsmogelijkheden.

Offerte aanvragen bij Vivochem? Dat kunt u eenvoudig online door het formulier op een productpagina in te vullen, of via het algemene contactformulier. Een vrijblijvende offerte wordt u binnen één werkdag toegestuurd. Hebben wij nog bijkomende informatie nodig voor het opmaken van de offerte, dan contacteren wij u eerst.

 

Behoefte aan meer chemische grondstoffen?

Ook voor chemische grondstoffen voor toepassingen in andere sectoren kunt u bij ons terecht:

Vragen of opmerkingen?
Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op +31 (0)546 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl.

Meer informatie

Veel gestelde vragen

Waar kan ik de veiligheidsbladen van calciumpropionaat vinden?

De veiligheidsbladen kunt u opvragen door het contactformulier in te vullen.

Waar kan ik de kwaliteitscertificaten vinden?

De kwaliteitscertificaten kunt u vinden op de downloadpagina. Hier vindt u overigens ook onze algemene voorwaarden.

Produceert of mengt ViVoChem chemische grondstoffen?

Nee, ViVoChem is distributeur van chemische grondstoffen.

Kan ik dit product als consument online bestellen?

Nee, ViVoChem is een groothandel en heeft geen webshop. Het is niet mogelijk om bestellingen te plaatsen. U kunt een offerte aanvragen door het offerte aanvraag formulier op deze pagina in te vullen.

Hoe werkt het bestelproces bij ViVoChem?

Het bestelproces is als volgt:

 • U vult het offerteformulier in.
 • Binnen één werkdag ontvangt u een vrijblijvende offerte en nemen we contact met u op.
 • Wij bespreken alle belangrijke zaken met u.
 • Zodra u akkoord gaat, zorgen we ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw calciumpropionaat ontvangt.

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. Vivochem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z