CAS nr. 64-02-8

EDTA

“Vivochem voorziet u van al uw benodigde chemische grondstoffen”
Bent u op zoek naar een leverancier die altijd voor u klaarstaat en scherpe prijzen biedt? Dan is Vivochem dé partij voor u. Wij bieden u de scherpste prijzen aan voor onze EDTA en hanteren flexibele levermogelijkheden.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan en wij sturen u deze binnen één werkdag toe. Wij hanteren een standaard levertijd van 2-3 werkdagen. 

 • Beschikbaar in Bulk, IBC, Pallet drums (PE), Pallet cans, Pallet zakken (1000 kg)
 • Molecuulformule C10H12N2Na4O8
 • CAS-nummer 64-02-8
 • UN-nummer 3267
 • ADR-klasse 8
 • ADR verpakkingsgroep 3
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

ViVoChem, totaalleverancier en meer

ViVoChem is een organisatie met veel ervaring in de chemiebranche. Ons doel is om al onze klanten volledig te ontzorgen op het gebied van chemische distributie. Dit doen wij door scherpe prijzen, korte levertijden en persoonlijk contact te bieden.

Naast chemische distributie kunt u bij ons ook terecht voor drumming en warehousing. Wij beschikken namelijk over de juiste faciliteiten en personeel om dit veilig en verantwoord te doen. Onze warehouse beschikt over beschermingsniveau 1, het hoogst haalbare beschermingsniveau.

De voordelen van het bestellen van chemicaliën bij ViVoChem

 • Heeft u EDTA met spoed nodig? Wij leveren standaard binnen 3 werkdagen op uw gewenste locatie.
 • U kunt uw chemische grondstoffen veilig op laten slaan in een volledig uitgeruste PGS 15 hal.
 • Uw chemische grondstoffen kunnen ook buiten de Benelux worden afgeleverd. Onze on board export team helpt u hier graag mee verder.
 • Onze klanten staan hoog in het vaandel bij ons. Wij zorgen ervoor dat wij altijd voor u klaar staan en persoonlijk in contact staan met u.
 • Uw chemische grondstoffen worden afgeleverd door onze eigen betrouwbare en gecertificeerde chauffeurs.
 • U betaalt nooit teveel voor uw EDTA, want bij ViVoChem bent u verzekerd van scherpe prijzen.

Wat is ethyleendiaminetetra-azijnzuur?

EDTA, voluit geschreven ethyleendiaminetetra-azijnzuur, is een vast wit poeder dat slecht oplosbaar is in water.

Het is een cheleringsmiddel of chelaatvormer. Dit betekent dat het zich bindt aan mineralen zoals calcium en zwaardere metalen als koper en lood, zodat deze kunnen worden opgelost en verwijderd. EDTA wordt daarom gebruikt in wasmiddelen, maar ook in de geneeskunde als antistollingsmiddel in bloedafnamebuisjes. Ook in de agrarische sector, met name bij de stalreiniging, wordt vaak een 40% oplossing toegepast ter voorkoming van kalkaanslag op het verwarmingselement. 

ViVoChem in beeld

Een vrijblijvende offerte voor EDTA aanvragen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan via het aanvraagformulier op deze pagina. Als u deze heeft ingevuld, ontvangt u binnen één werkdag een offerte met onze scherpe prijzen. We zullen alle belangrijke zaken met u bespreken. Als u akkoord gaat, zorgen wij ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw EDTA ontvangt. Benieuwd hoe wij chemicaliën afvullen, opslaan en klaarmaken voor levering? Bekijk onze korte impressie video.

EDTA is beschikbaar in veel verschillende chemie verpakkingen, deze zijn allemaal UN-gekeurd. ViVoChem vult het voor u af in de gewenste verpakking. Benieuwd welke verpakkingsmogelijkheden er zijn? Bekijk deze korte video waarin wij u hier alles over vertellen.

Veel gestelde vragen

Waar kan ik de veiligheidsbladen van EDTA vinden?

Veiligheidsbladen voor EDTA of één van onze andere producten kunt u eenvoudig aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Waar kan ik de kwaliteitscertificaten vinden?

U kunt al onze kwaliteitscertificaten downloaden op onze downloadpagina. Hier vindt u overigens ook onze algemene voorwaarden.

Produceert of mengt Vivochem chemische grondstoffen?

Chemische grondstoffen worden niet gevuld en afgevuld bij Vivochem. U kunt wel bij ons terecht voor chemische distributie, drumming, warehousing en export.

Kan ik dit product als consument online bestellen?

Vivochem levert chemicaliën uitsluitend aan bedrijven. Deze kunnen online een vrijblijvende offerte aanvragen.

Is het mogelijk om chemische grondstoffen in kleinere verpakkingen te bestellen?

Het is alleen mogelijk om chemicaliën in grote hoeveelheden af te nemen bij Vivochem. Denk hierbij aan IBC, pallet vaten, pallet cans en Bulk voor zeer grote leveringen.

Hoe werkt het bestelproces bij Vivochem?

Het bestelproces is als volgt:

 1. U vult het offerteformulier in.
 2. Binnen één werkdag ontvangt u een vrijblijvende offerte en nemen we contact met u op.
 3. Wij bespreken de prijs en het leverproces met u. Uiteraard beantwoorden we ook uw andere vragen.
 4. Zodra u akkoord gaat, zorgen we ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw EDTA ontvangt.

Over ViVoChem

ViVoChem is dé B2B-partner voor een uitgebreid aanbod aan basischemicaliën.
Met ruim 130 jaar ervaring in de chemische distributie bent u verzekerd van geruime kennis, expertise en know-how. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij al uw processen. Een kijkje achter de schermen bij ViVoChem? Bekijk dan deze impressievideo van onze warehouse in Almelo.

Vanuit het XL Businesspark, gelegen aan de logistieke hotspot "Port of Twente", distribueert ViVoChem basischemie in de Benelux en delen van Europa. Daarnaast exporteert VivoChem deze chemische grondstoffen ook wereldwijd. Meer info over wereldwijde export van chemicaliën vindt u op onze exportpagina.

Een breed pakket aan chemie, in te delen in zuren, basen, glycolen, amines, fosfaten, oplosmiddelen, ftalaten, peroxides en surfactants, wordt veilig en verantwoord opgeslagen in een ruim warehouse. Ons warehouse voldoet aan alle strenge eisen omtrent ADR-opslag en heeft plaats voor maar liefst 9000 pallets. Hierdoor bent u verzekerd van een snelle, veilige en flexibele levering van uw producten.

De producten kunnen worden geleverd in diverse soorten verpakkingen, zowel op basis van statiegeld (het duurzame en milieuvriendelijke alternatief) als inclusief emballage. Onze verpakkingen zijn volledig afgestemd op kwaliteit, veiligheid en uiteraard uw behoefte. Ook voor bulkleveringen per volle tankwagen kunt u bij ons terecht. Meer weten over onze verpakkingen? Bekijk dan deze video met al onze verpakkingsmogelijkheden.

U kunt 24/7 eenvoudig online een offerteaanvraag indienen. U ontvangt gegarandeerd binnen één werkdag een vrijblijvende offerte. Indien er bijkomende vragen zijn nemen wij binnen diezelfde termijn contact met u op. Vrijwel alle chemicaliën zijn direct uit voorraad leverbaar, en worden doorgaans geleverd binnen drie werkdagen na ontvangst van de bestelling.

Persoonlijk contact, stabiele kwaliteit en een flexibele levering; de added value die de continuïteit van uw proces of productie waarborgt. Want daar draait het om: samen succesvol ondernemen.
 

Behoefte aan meer chemische grondstoffen?

Ook voor chemische grondstoffen met toepassingen in andere sectoren kunt u bij ons terecht:

Meer informatie

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z