CAS nr. 7720-78-7

IJzer-(II)-sulfaat

“Verschillende Ijzerzouten beschikbaar bij Vivochem”

Ijzersulfaat is een vaste blauwgroene of witte kristallijne stof en is goed oplosbaar in water. Ijzer-(II)-sulfaat is één van de ijzerzouten die beschikbaar is bij Vivochem.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan en wij nemen binnen één werkdag contact met u op. 

 • Beschikbaar in BigBag, Pallet zakken (1000 kg)
 • Molecuulformule FeSO4
 • CAS-nummer 7720-78-7
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Totaalleverancier die altijd voor u klaar staat

Vivochem is sinds jaar en dag totaalleverancier en heeft in die jaren een groot klantenbestand opgebouwd. Dagelijks voorzien wij bedrijven over de hele wereld van chemische grondstoffen. Bij vragen staan wij altijd klaar om met u mee te denken.

 Op het gebied van chemische distributie, drumming, warehousing en export van chemische grondstoffen bent u ervan verzekerd dat dit wordt gedaan door professionals. Al onze medewerkers zijn gekwalificeerd om veilig om te gaan met chemicaliën en ze veilig van A naar B te transporteren.

Welke voordelen heeft het bestellen van ijzersulfaat bij Vivochem?

 • Wij kunnen u de scherpste prijzen aanbieden voor ijzer-(II)-sulfaat.
 • Wij leveren uw chemische grondstoffen binnen 3 werkdagen af.
 • Wij bieden persoonlijk contact waarbij we oplossingsgericht met u meedenken.
 • Naast ijzer-(II)-sulfaat bieden wij +450 andere chemische grondstoffen aan.
 • Wilt u uw chemische grondstoffen in het buitenland ontvangen? Wij bieden exportmogelijkheden waarbij wij al het contact, formulieren en distributie voor u regelen.
 • Uw chemische grondstoffen op laten slaan? Wij slaan deze graag voor u op in onze PGS-hal met beschermingsniveau 1.

Wat is ijzer-(II)-sulfaat?

IJzersulfaat is een vaste blauwgroene of witte kristallijne stof en is goed oplosbaar in water. Vivochem levert zowel ijzer-(II)-sulfaat-6-hydraat als ijzer-(II)-sulfaat-7-hydraat. In de agrarische sector wordt ijzersulfaat toegepast als meststof (het stimuleert de fotosynthese van de plant), maar ook als mosverwijderaar in gazons.

In de paints- en coatingindustrie wordt de stof toegevoegd als component van inkten en verven. Ook in de technische sector kent ijzersulfaat zijn toepassing, o.a. als industriële reductor. IJzersulfaat reduceert namelijk het aantal chromaten aanwezig in cement.

Vivochem in beeld

Onze prijzen en levermogelijkheden ontvangen?

U kunt eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen door het formulier op deze pagina in te vullen. Deze zult u binnen één werkdag ontvangen. Dan zullen wij alle zaken als levertijd, prijs etc. met u bespreken. Gaat u akkoord? Dan zorgen wij ervoor dat u binnen drie werkdagen uw Ijzer-(II)-sulfaat ontvangt.

Wij verrichten veel diensten voor onze klanten. Wit u zien hoe wij ook voor u te werk kunnen gaan? Bekijk dan deze korte video waarin u een impressie krijgt van de werkzaamheden binnen de muren van ons warehouse in Almelo.

Over Vivochem

Chemie is een essentieel onderdeel van uw productie. Of het nu gaat om de ontvetter van uw machines, of om de chemie tussen uw medewerkers; als B2B-partner zorgt Vivochem voor de chemie in uw bedrijf.

Wat betreft de distributie van chemicaliën is Vivochem met veel ervaring een gevestigde waarde in de chemische sector. Kennis, know-how, persoonlijk contact en flexibele leveringen onderscheiden Vivochem van andere spelers op de markt.

Gelegen aan de “Port of Twente” op business park XL, brengt het ADR warehouse van Vivochem dagelijks een 100tal gemotiveerde medewerkers op de been om uw chemische producten veilig, verantwoord en naar wens af te leveren op uw locatie.

Een uitgebreid assortiment aan basischemicaliën, onder te verdelen in o.a. zuren, basen, glycolen, fosfaten, solventen, surfactants en peroxiden staat klaar om te worden uitgeleverd in de door u gewenste verpakking. Meer weten over de beschikbare verpakkingen? Bekijk dan deze korte video waarin wij meer vertellen over al onze verpakkingsmogelijkheden.

Op elk gewenst moment van de dag kunt u online een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Niet later dan na één werkdag ontvangt u de offerte of neemt één van onze enthousiaste medewerkers contact met u op. Het kan immers zo zijn dat wij nog bijkomende informatie nodig hebben om de offerte zo accuraat mogelijk voor u op te stellen.

Bijna het gehele productassortiment is leverbaar uit voorraad en kan tot maximaal 3 werkdagen na ontvangst van de bestelling bij u worden afgeleverd.

Naast de chemische distributie binnen Europa, is Vivochem ook wereldwijd actief om u te ondersteunen met de export van chemische grondstoffen. Bekijk onze exportpagina voor meer info over wereldwijde chemische export.

 

Uw benodigde chemische grondstoffen niet gevonden?

Bekijk dan onze selectie van onze producten met toepassingen in verschillende sectoren:

Wilt u contact opnemen of heeft u een vraag voor ons? Tijdens kantooruren zijn wij te bereiken via +31 (0)546 577 774 of u kunt mailen naar sales@vivochem.nl.

Meer informatie

Veel gestelde vragen

Waar kan ik de veiligheidsbladen van ijzer-(II)-sulfaat vinden?

De veiligheidsbladen kunt u opvragen door het contactformulier in te vullen.

Waar kan ik de kwaliteitscertificaten vinden?

De kwaliteitscertificaten kunt u vinden op de downloadpagina. Hier vindt u overigens ook onze algemene voorwaarden.

Produceert of mengt ViVoChem chemische grondstoffen?

Nee, ViVoChem is distributeur van chemische grondstoffen.

Kan ik dit product als consument online bestellen?

Nee, ViVoChem is een groothandel en heeft geen webshop. Het is niet mogelijk om bestellingen te plaatsen. U kunt een offerte aanvragen door het offerte aanvraag formulier op deze pagina in te vullen.

Hoe werkt het bestelproces bij ViVoChem?

Het bestelproces is als volgt:

 1. U vult het offerteformulier in.
 2. Binnen één werkdag ontvangt u een vrijblijvende offerte en nemen we contact met u op.
 3. Wij bespreken alle belangrijke zaken met u.
 4. Zodra u akkoord gaat, zorgen we ervoor dat u binnen 3 werkdagen uw ijzer-(II)-sulfaat ontvangt.

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z