Ijzerhydroxide

Ferroxol® | Blog

Krachtige ijzerhydroxide (Ferroxol®) voor biogas

ViVoChem heeft een ruim aanbod aan chemicaliën in het assortiment, waaronder Ferroxol®. Ferroxol® is onze merknaam voor zakken ijzerhydroxide. Benieuwd waarvoor Ferroxol® kan worden gebruikt? In deze blog lees je meer over onze ijzerhydroxide en de toepassingen hiervan.

Ferroxol® kan onder meer gebruikt worden bij het reinigen van biogas. Biogas kan op zijn beurt weer worden ingezet om energie op te wekken. Op dit moment wordt er voor energieopwekking nog veel gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas. Duurzaamheid is een belangrijk en actueel onderwerp: om aan de gemaakte afspraken van het klimaatakkoord van Parijs te kunnen voldoen en de Co2 uitstoot te verminderen, moet er gekeken worden naar nieuwe manieren om energie op te wekken. Eén van de duurzamere alternatieven voor fossiele brandstoffen is het gebruik van biogas.

Biogas kan op meerdere manieren worden ingezet. Een eerste optie is toevoeging van biogas aan het aardgasnet, om zo huizen te voorzien van gas en energie. Ook is biogas te gebruiken als brandstof voor transport en bij het verstoken in een warmte-kracht-koppeling installatie.

Wat is biogas en waarom is de toevoeging van ijzerhydroxide noodzakelijk?

Biogas is een gasmengsel dat ontstaat door middel van een natuurlijk biologisch proces, namelijk vergisting. Dit maakt het een duurzame manier van gasopwekking. Biogas bestaat uit 60% methaan, 35% koolstofdioxide en in kleinere mate een restfractie ammoniak, organische vetzuren en siloxanen, waterstofgas en waterstofsulfide.

In Nederland wordt biogas veel gewonnen in biogasinstallaties. Biomassa en cosubstraten, zoals mest, bevatten namelijk zwavelverbindingen. Hoe hoger het zwavelgehalte in biomassa, des te hoger is het zwavelgehalte in biogas, vooral in de vorm van waterstofsulfide. Om de kwaliteit van het gas te verbeteren is het nodig om water en waterstofsulfide te verwijderen uit het gas. IJzerhydroxide kan een goede oplossing zijn om te ontvochtigen en zwavel te verwijderen. IJzerhydroxide kan worden ingezet om waterstofsulfide in de gasfase te binden en zo de corrosieve eigenschappen van het biogas te verminderen.

Ferroxol® kan niet alleen gebruikt worden voor reinigen van biogas, maar kan ook worden ingezet als filtermateriaal, bijvoorbeeld bij de luchtreiniging of waterzuivering.

Bekijk onze video over Ferroxol®

Daniel legt in deze video kort uit wat ijzerhydroxide is en wat de toepassingen van het product kunnen zijn. Meer video’s bekijken van ViVoChem? Bekijk onze video pagina voor een overzicht van alle video’s.

ViVoChem heeft een ruim aanbod aan Chemische grondstoffen

ViVoChem is dé distributeur van chemische grondstoffen. In onze moderne Drumming faciliteiten worden de chemicaliën in de juiste hoeveelheid en verpakking afgevuld. Naast Ferroxol® heeft ViVoChem een ruim aanbod aan chemische grondstoffen. Bekijk het volledige leverprogramma.

Offerte aanvragen?

Ga naar de Ferroxol® productpagina en vul het offerteformulier in. Onze verkoopmedewerkers nemen binnen 1 werkdag contact  met u op om de levermogelijkheden met u te bespreken. Onze gekwalificeerde chauffeurs leveren de chemicaliën op de gewenste locatie