CAS nr. 20344-49-4

Ferroxol®

Industrial grade

Ferroxol is onze merknaam voor zakken Ijzerhydroxide. Het is als het zuiver is een witte vaste stof, maar verkleurt door zuurstof. De stof is bijna onoplosbaar en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

  • Beschikbaar in Pallet zakken (1000 kg)
  • CAS-nummer 20344-49-4
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Wat is Ferroxol (Ijzerhydroxide)?

Ijzerhydroxide kent een aantal verschillende toepassingen. Ijzerhydroxide wordt ook veelvuldig toegepast in biogasinstallaties van onder andere biologische bedrijven. Het product zorgt voor een perfecte ontzwaveling en beschermt leidingen en motoren tegen corrosie. Ijzerhydroxide is een stof die kan worden ingezet om bijvoorbeeld biogas te reinigen, maar het kan ook worden gebruikt als filtermateriaal bij bijvoorbeeld luchtreiniging of waterzuivering.

Levertermijn

Ijzerhydroxide is leverbaar uit voorraad. Na ontvangst van de order is de standaard levertermijn 2-3 werkdagen (Benelux). Wilt u Ijzerhydroxide exporteren? Levertermijnen en haven van ontvangst in overleg.

Ferroxol, biogas en duurzaamheid

Ijzerhydroxide kan worden gebruikt bij het reinigen van biogas. Duurzaamheid is al een lange tijd een veel besproken onderwerp. Een belangrijk aspect hiervan is het gebruik van duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen. Biogas is een duurzaam alternatief dat veelal wordt gebruikt om energie op te wekken. Het is een gasmengsel dat ontstaat door middel van een natuurlijk biologisch proces, namelijk vergisting. Ijzerhydroxide is een goede oplossing om te ontvochtigen en zwavel te verwijderen, waardoor het kan worden ingezet om waterstofsulfide (zwavel) in de gasfase te binden om zo de corrosieve eigenschappen van het biogas te verminderen.

Een korte uitleg over Ijzerhydroxide

In deze korte video legt Daniel uit wat Ijzerhydroxide is en welke toepassingen het heeft. Meer video’s bekijken van ViVoChem? Bekijk onze video pagina voor een overzicht van alle video’s.

Meer informatie over Ferroxol?

Om u van meer informatie te voorzien hebben wij een informatieve blog geschreven. Hierin vertellen wij over onze Ijzerhydroxide en de toepassingen hiervan. Om deze te lezen, kunt u klikken op de kaart hiernaast.

Over ViVoChem

ViVoChem is dé B2B-partner voor een uitgebreid aanbod aan basischemicaliën.
Met ruim 130 jaar ervaring in de chemische distributie bent u verzekerd van geruime kennis, expertise en know-how. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij al uw processen. Een kijkje achter de schermen bij ViVoChem? Klik dan op deze link.
Vanuit het XL Businesspark, gelegen aan de logistieke hotspot "Port of Twente", distribueert ViVoChem basischemie in de Benelux en delen van Europa. Daarnaast exporteert VivoChem deze chemische grondstoffen ook wereldwijd. Meer info over wereldwijde export van chemicaliën vindt u op deze pagina.
Een breed pakket aan chemie, in te delen in zuren, basen, glycolen, amines, fosfaten, oplosmiddelen, ftalaten, peroxides en surfactants, wordt veilig en verantwoord opgeslagen in een ruim warehouse. Ons warehouse voldoet aan alle strenge eisen omtrent ADR-opslag en heeft plaats voor maar liefst 9000 pallets. Hierdoor bent u verzekerd van een snelle, veilige en flexibele levering van uw producten.
De producten kunnen worden geleverd in diverse soorten verpakkingen, zowel op basis van statiegeld (het duurzame en milieuvriendelijke alternatief) als inclusief emballage. Onze verpakkingen zijn volledig afgestemd op kwaliteit, veiligheid en uiteraard uw behoefte. Ook voor bulkleveringen per volle tankwagen kunt u bij ons terecht. Meer weten over onze verpakkingen? Bekijk dan deze video.
U kunt 24/7 eenvoudig online een offerteaanvraag indienen. U ontvangt gegarandeerd binnen één werkdag een vrijblijvende offerte. Indien er bijkomende vragen zijn nemen wij binnen diezelfde termijn contact met u op. Vrijwel alle chemicaliën zijn direct uit voorraad leverbaar, en worden doorgaans geleverd binnen drie werkdagen na ontvangst van de bestelling.
Persoonlijk contact, stabiele kwaliteit en een flexibele levering; de added value die de continuïteit van uw proces of productie waarborgt. Want daar draait het om: samen succesvol ondernemen.

Meer informatie

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z