Ferr-Tech wint prestigieuze WIS Award 2022

WaterCampus, Leeuwarden – Onze partner Ferr–Tech heeft één van de meest prestigieuze Awards  op het gebied van watertechnologie gewonnen. Van maandag 19 september tot en met woensdag 21 september, hebben wij samen met Ferr-Tech op de European Water Technology Week 2022 (EWTW) gestaan. Een week waarin ondernemingen en innovatieve koplopers de gelegenheid kregen om elkaar inspireren door middel van verschillende activiteiten als matchmaking, pitches en presentaties. Op woensdag 21 september wist Ferr-Tech, met hun revolutionaire product FerSol®, de WIS award te winnen. Judith le Fèvre, Co-owner en CMO bij Ferr-Tech, mocht de glazen waterdruppelbokaal in ontvangst nemen.

De WIS (Water Innovation Stimulation) Award 

De WIS Award is voor de Nederlandse watersector gelijk aan wat de Oscar is voor Hollywood. Samen met zeven andere bedrijven werd Ferr-Tech genomineerd om het tegen elkaar op te nemen voor deze prijs. Het bedrijf met de meest opmerkelijke waterinnovatie mocht de glazen waterdruppelbokaal in ontvangst nemen. Aan deze prijs was ook een marketing-ondersteuning ter waarde van maar liefst 10.000 euro verbonden.

Alle genomineerden kregen de gelegenheid om hun product te pitchen, maar dit was niet het enige. Naast het product, vertelden zij in hun pitch ook welke markten zij willen gaan veroveren en hoe zij dat willen gaan aanpakken. Na een spannende finale, met de besten van de besten uit de Nederlandse watersector, werd Ferr-Tech door de jury tot winnaar verkozen. Volgens de jury een lastige keuze vanwege alle mooie innovaties die werden gepitcht. Toch bleek FerSol® hier bovenuit te steken en mocht Ferr-Tech de WIS Award in ontvangst nemen.

De revolutionaire werking van FerSol® 


Ferraat(VI) staat al een lange tijd bekend als ‘s werelds sterkste oxidant en is zeer krachtig in het zuiveren van (industrieel) afvalwater. Tot kortgeleden was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Na baanbrekend onderzoek van Ferr-Tech, is hier verandering in gekomen. Zij hebben hiermee FerSol® ontwikkeld, dé oplossing voor afvalwaterzuivering. Door FerSol® in te zetten bij het zuiveren van water wordt het proces duurzamer, energiezuiniger en kan het water circulair worden ingezet voor industriële processen.

Over Ferr-Tech


Ferr-Tech is een bedrijf dat zich richt op het toepassen van Ferraat(VI) in het industriële (afval)waterzuiveringsproces. Het is het eerste bedrijf in de hele wereld waarbij het is gelukt om het gebruik van Ferraat(VI) voor de (afval)waterindustrie mogelijk te maken. Voor hun revolutionaire product, FerSol®, hebben zij al verschillende prijzen gewonnen. Alle watertesten, analyses en experimenten worden vanuit het hoofdkantoor in Meppel uitgevoerd. Wilt u meer weten over Ferr-Tech? Klik dan op de onderstaande knop.
 

Ontdek Ferr-Tech