Vacature Fulltime

Technische Salesmanager CIP (Cleaning in Place)

Wil jij een bijdrage leveren aan een duurzame wereld én een award-winning product verkopen? Dan is dit jouw kans!

FerSol® is een baanbrekende innovatie. Het is een stabiele Ferraat(VI)-oplossing en heeft de behandeling van afvalwater getransformeerd doordat het 63% sterker is dan chloor en hergebruik van water mogelijk maakt. Met het gepatenteerde productieproces biedt het een toepassing voor diverse sectoren. Naast het zuiveren van afvalwater is de innovatie geschikt voor het reinigen van kratten in de food- en beverage tot het reinigen van procesapparatuur (Cleaning in Place).
FerSol wordt geproduceerd door Ferr-Tech in Meppel; de distributie & sales is in handen van Vivochem.

Om FerSol in nieuwe markten te introduceren zijn wij op zoek naar een Technische Salesmanager CIP (Cleaning in Place).

Stap aan boord en maak deel uit van deze groene revolutie!

Wat verwachten we van je?

• Je gaat de markt op met ons innovatieve product FerSol en je bent verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling en uitbreiding van de marktactiviteiten.
• Je bouwt een nieuw segment op: het verkopen van FerSol in CIP-applicaties.
• In de geest van voortdurende marktveranderingen voer je proactief markt- en concurrentieanalyses uit.
• Tegelijkertijd begeleid je de regionale verkoopmedewerkers en je adviseert over de technische kant tijdens pilottesten of implementaties.
• Je begeleidt samen met de collega’s van R&D grootschalige pilottesten bij klanten.
• Je schrijft projectplannen en zorgt voor soepele implementaties.
• Tot slot stel je regelmatig rapporten op en controleer je voortdurend de prognoses en budgetontwikkelingen.

Wie ben jij?

• Je hebt een chemische opleiding gevolgd of een opleiding in de levensmiddelentechnologie; op minimaal HBO niveau. Heb je dit niet? Dan is kennis van de processen in de Food & Beverage productie een vereiste.
• Je hebt een sterk netwerk in de Food & Beverage en/of Dairy.
• Je bent commercieel ingesteld en omschrijft jezelf als een gedreven verkoper.
• Je bent zelfstandig, maar ook dienstverlenend naar klanten en collega’s.
• Je bent sociaal ingesteld; je maakt snel nieuwe contacten en weet die te onderhouden.
• Je bent bereid te reizen in binnen- en buitenland.
• Je beheerst de Engelse taal en hebt ervaring met een gangbaar CRM systeem.
• Kennis op het gebied van CIP processen zijn een pré.

Wat bieden wij jou?

We hebben een open cultuur waarin je elkaar de waarheid kan zeggen. Lekker direct. We lachen ook veel met elkaar. Dat vinden we belangrijk. Je krijgt bij ons de kans om te doen waar je goed in bent en je krijgt ruimte om daar verder in te groeien. We geven je ook alle ruimte om mee te denken. We zijn ondernemend en jij mag op verschillende manieren bijdragen aan de ambities. En die zijn groot.

De baan is fulltime in te vullen maar we staan ook open voor parttime opties. We vinden het belangrijker dat er een match is en je over het juiste talent beschikt. De uren komen we dan wel uit. We bieden een marktconform salaris en alle ruimte voor groei.

En wie zijn wij?

Ferr-Tech, een innovatieve scale up uit Meppel, is de producent van FerSol. Je komt echter in dienst bij partner en distributeur Vivochem in Almelo. Beide bedrijven zijn dynamisch en innovatief. We denken en handelen snel. We zijn jong, direct en spelen snel in op nieuwe ontwikkelingen. Samen hebben we de ambitie om een grote bijdrage te leveren aan het wereldwijde probleem van schoon-waterschaarste.
Meer informatie over ons vind je op 'Over ons' en voor Ferr-Tech via www.ferr-tech.com.

Hoe ervaren anderen het?

Roelie Middeljans - Accountmanager bij Vivochem:
“Tijdens gesprekken met potentiële klanten merk ik dat FerSol® hen de mogelijkheid geeft om met een frisse blik naar hun bestaande proces te kijken. Ik merk bijvoorbeeld dat het bewustwording creëert op het gebied van duurzaamheid. Maar ze zien ook optimalisatiemogelijkheden voor hun proces. De innovatie is niet alleen duurzaam, maar biedt polymeerrecyclingbedrijven nog veel meer voordelen, zoals minder opslag, minder geur en een lagere wastemperatuur. Ons doel voor de toekomst is om nog meer bedrijven bewust te maken van de voordelen die FerSol® hen te bieden heeft".

William van Steenbruggen - Product Manager Fersol bij Vivochem:
“Het is een uitzonderlijke ervaring om deel uit te maken van zo'n dynamisch en innovatief team bij Vivochem en Ferr-Tech. Hun benadering van verkoop gaat niet alleen over het halen van doelstellingen; het gaat over het creëren van echte verbindingen en het begrijpen van de behoeften en uitdagingen van onze klanten. Het verkopen van een duurzaam product zoals FerSol vereist meer dan alleen gewone verkoopvaardigheden. Het is veel meer een adviesrol waarbij je naast je klant staat. Voor mij is het een prachtig avontuur dat bijdraagt aan allerlei duurzaamheidsdoelstellingen”.

Groei je mee?

Word je helemaal blij bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan nu! 

Je mag gerust even appen of bellen als je nog vragen hebt. Je kan onze directeur Ronald IJzer contacten via 06-53498650. Geen vragen meer en direct solliciteren: stuur dan je cv en motivatie naar r.ijzer@vivochem.nl.