112-34-5

Butyldiglycol

Industrial grade

Butyldiglycol (BDG) is een kleurloze vloeistof en is 100% oplosbaar in water. De stof staat bekend onder verschillende handelsnamen waaronder Butyl Carbitol, Butyl Dioxitol en Dowanol DB. Het is een langzaam verdampende hydrofiele glycolether en is makkelijk biologisch afbreekbaar.

Levertermijn:
Butyldiglycol is leverbaar uit voorraad. Na ontvangst van de order is de standaard levertermijn 2-3 werkdagen (Benelux). Wilt u butyldiglycol exporteren? Levertermijnen en haven van ontvangst in overleg, neem contact op met onze exportafdeling.

  • Beschikbaar in IBC, Pallet drums, Pallet cans, Bulk
  • Molecuulformule C8H18O3
  • CAS-nummer 112-34-5
Offerte aanvragen

Toepassing

Butyldiglycol wordt hoofdzakelijk toegepast als oplosmiddel in de productie van een breed scala aan zowel huishoudelijke- als industriële reinigers. Het is tevens een primair oplosmiddel in (zeefdruk)inkten voor o.a. het verven en bedrukken van textiel, en in (latex) coatings en lijmen. Verder kent butyldiglycol zijn toepassing bij de productie van oliën, zepen, polymeren en softeners.

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens

Disclaimer

De getoonde informatie op deze pagina is geen verklaring met betrekking tot de geschiktheid van het product voor bepaalde toepassingen. Een eindgebruiker dient de geschiktheid van het product voor zijn proces te toetsen op onder andere de geldende wet- en regelgeving en de inzet van de juiste kwaliteit. ViVoChem B.V. accepteert dan ook geen claims met betrekking tot deze informatie.

Over ViVoChem

ViVoChem is dé B2B-partner voor een uitgebreid aanbod aan basischemicaliën, nodig voor uw productie.
Met ruim 130 jaar ervaring in de chemische distributie bent u verzekerd van een flink aandeel aan kennis, expertise en know-how, klaar om u te ondersteunen bij al uw processen. Een kijkje achter de schermen bij ViVoChem? Klik dan op deze link.

Vanuit het XL Businesspark, gelegen aan de logistieke hotspot "Port of Twente", distribueert ViVoChem basischemie in de Benelux en delen van Europa, en exporteert het deze chemische grondstoffen ook wereldwijd. Meer info over wereldwijde export van chemicaliën vindt u op deze pagina.

Een breed pakket aan chemie, in te delen in zuren, basen, glycolen, amines, fosfaten, oplosmiddelen, ftalaten, peroxides en surfactants, veilig en verantwoord opgeslagen in een ruim warehouse dat voldoet aan alle strenge eisen omtrent ADR-opslag en plaats biedt aan maar liefst 20.000 pallets, verzekert u van een snelle, veilige en flexibele levering van uw producten.

De producten kunnen worden geleverd in diverse soorten verpakkingen, zowel op basis van statiegeld (het duurzame en milieuvriendelijke alternatief) als inclusief emballage, volledig afgestemd op kwaliteit, veiligheid en uiteraard; uw behoefte. Ook voor bulkleveringen per volle tankwagen kunt u bij ons terecht. Meer weten over onze verpakkingen? Bekijk dan deze video.

U kunt 24/7 eenvoudig online een offerteaanvraag indienen. U ontvangt gegarandeerd binnen één werkdag een vrijblijvende offerte, of (indien er bijkomende vragen zijn), nemen wij binnen deze zelfde termijn contact met u op. Vrijwel alle chemicaliën zijn direct uit voorraad leverbaar, en worden doorgaans geleverd binnen drie werkdagen na ontvangst van de bestelling.

Persoonlijk contact, stabiele kwaliteit en een flexibele levering; de added value die de continuïteit van uw proces of productie waarborgt. Want daar draait het om: samen succesvol ondernemen.

Meer over ons
Op zoek naar een ander chemisch product?

Bekijk het leverprogramma

Producten A-Z