Uw B2B partner in chemische distributie

Natriumchloride en Kaliumchloride | Blog

Natriumchloride en Kaliumchloride als dooimiddel

In de winter dalen de temperaturen vaak tot onder het vriespunt. Dit kan natuurlijk voor veel sneeuw- en ijspret zorgen, maar het kan ook leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer door gladheid. Gladheid kan op meerdere manieren ontstaan: sneeuwval, opvriezing, bevriezing en ijzel.

Om de grip op het wegdek te behouden is het noodzakelijk om de wegen en fietspaden ijsvrij te houden. Wanneer er melding wordt gedaan van mogelijke kans op gladheid, gaat Rijkswaterstaat met strooiwagens de weg op om de wegen veilig te houden. De bestrijding van gladheid gebeurt door het strooien van zout.

Strooizout is gewoon keukenzout (natriumchloride), maar toch is het niet helemaal hetzelfde. Strooizout heeft namelijk een lagere zuiverheid. Het strooizout mengt zich met water en vormt zo pekel, wat een lager vriespunt heeft. Tegenwoordig wordt kaliumchloride gebruikt als alternatief, aangezien het beter is voor het milieu en het vriespunt lager ligt. Verder is het een gezonder alternatief voor tafelzout, maar smaakt het wel iets bitterder.

ViVoChem levert verschillende soorten zuiverheden natriumchloride en kaliumchloride die te gebruiken zijn als industriezout en consumptiezout. Wilt u de wegen vrij houden van ijs? Vraag een offerte aan op onze Natriumchloride pagina of Kaliumchloride pagina . Wij leveren industriezout in Pallet zakken (100kg) en in Bigbags. Bekijk deze video als u meer wilt weten over de verpakkingsmogelijkheden voor chemicaliën.

Overige toepassingen van natriumchloride

·         Als voedingszout (tafelzout) tijdens het bereiden van eten

·         Als onthardingszout in waterontharders

·         Als zwembadzout in zwembaden als desinfectiemiddel

·         Als veevoederzout in diervoeding

Overige toepassingen van kaliumchloride

·         Bestanddeel van meststof

·         Gezonder alternatief voor tafelzout

·         Hulpstof in vaccins

·         Bestanddeel van smeltzout in de raffinage van metalen

Contact opnemen met ViVoChem

Benieuwd of de natriumchloride of kaliumchloride toepasbaar is in uw bedrijf? Neem contact op met onze verkoopafdeling, zij helpen u graag verder. Vul het onderstaande contactformulier in en u wordt binnen 1 werkdag teruggebeld.

Distributie van basischemicaliën

Naast industriezout is ViVoChem leverancier van een groot aanbod van basischemicaliën. Bekijk onze productpagina voor een overzicht. Wij hebben van aceton tot zwavelzuur in het assortiment.

De chemische grondstoffen worden binnen 3 werkdagen na ontvangst van de bestelling op locatie geleverd. Heeft u ADR-Warehousing nodig? ViVoChem beschikt over een moderne PGS-hal waar uw chemicaliën opgeslagen kunnen worden. Lees hier meer over onze  Warehousing mogelijkheden.

Via een ultramodern afvulsysteem worden chemische bulkgoederen veilig en verantwoord afgevuld in 1000 liter IBC's of 200 liter drums. Voor elk specifiek product zijn er verschillende typen verpakkingen beschikbaar, afgestemd op de veiligheidseisen van uw locatie. Lees hier meer over onze Drumming faciliteiten.

 ViVoChem beschikt over eigen moderne vrachtwagens, bestuurd door ervaren en gekwalificeerde chauffeurs. De bestelde chemische grondstoffen worden op de gewenste locatie geleverd.

De BÜFA groep

ViVoChem is een dochteronderneming van De BÜFA groep. De BÜFA groep is een bedrijf werkzaam in de chemische industrie. BÜFA focust zich naast chemische distributie op reinigingsmiddelen (BÜFA Cleaning) en composieten (BÜFA Composites). Meer weten over De BÜFA groep? Bekijk de website.