Uw B2B partner in chemische distributie

ViVoChem Industrial Coolants, hét antivriesmiddel

In bedrijfsvoering weten we dat het belangrijk is dat alle werkzaamheden ten alle tijden doorgaan, dus ook in de ijskoude winter. Op het moment dat de winterperiode aanbreekt, brengt dit naast pret ook uitdagingen met zich mee. Nachtelijke temperaturen van -15°C zijn dan niet langer een ver-van-ons-bed show. Daarom is het des te meer van belang om uw leidingen en systemen ook goed te beschermen tegen deze vrieskou. ViVoChem biedt een oplossing die uw leidingen beter beschermt dan reguliere glycol.

Bescherm uw leidingen en systemen met ViVoChem Industrial Coolants

Antivriesproducten zijn in de winter uiterst belangrijk voor een groot aantal sectoren. Voor veel bedrijven zijn deze nodig voor bijvoorbeeld hun leidingen. Deze zijn namelijk zeer vatbaar voor vrieskou, wat een nadelig effect heeft op de doorstroming en duurzaamheid. 

ViVoChem biedt hier de perfecte oplossing voor: Industrial Coolants. Dit zijn producten die speciaal zijn ontwikkeld voor secundaire koelmiddeltoepassingen bij proceskoeling, ruimtekoeling en temperatuurregeling. Deze beschermen leidingen waar vloeistoffen door stromen tegen extreem lage temperaturen en voorkomt of vermindert bovendien roest en slijtage. 

Industrial Coolant MEG is gemaakt op basis van Monoethyleenglycol en Industrial Coolant MPG is gemaakt op basis van Monopropyleenglycol. Afhankelijk van uw behoefte kunnen wij de Coolants leveren in verschillende oplossingen vanaf 30%. De verschillende oplossingen hebben allen een ander temperatuurbereik. Het vriespunt daalt bij toevoeging van 30% ethyleenglycol bijvoorbeeld tot -15˚C.

Onze Coolants zijn voor allerlei soorten leidingen geschikt. Het product is namelijk speciaal ontworpen voor verschillende soorten metalen leidingen zoals bijvoorbeeld Aluminium. Daarbij voldoet het ook aan de strengste kwaliteitsnormen. Wij zijn ons ervan bewust dat viscositeit een grote rol speelt in leidingen. Daarom heeft onze Coolant een viscositeit dat 66% lager ligt dan zowel Monoethyleenglycol als Monopropyleenglycol. Hierdoor wordt de continuïteit in uw leidingen gewaarborgd.

Welke oplossing is voor u geschikt?

Voor iedere omgeving is er een type Coolant. Bij het aanschaffen van Industrial Coolant is het van belang om te kijken in welke sector uw bedrijf actief is. De Coolants verschillen namelijk op het gebied van toxiciteit en viscositeit. Monoethyleenglycol kan schadelijk zijn en om die reden alleen te gebruiken in de technische sector. Monopropyleenglycol daarentegen, is niet giftig en prima te gebruiken voor de voedingsindustrie.

Zowel Industrial Coolant MEG als MPG zijn hoogwaardige multi-component geïnhibeerde koelmiddelen, ontworpen voor secundaire koelmiddeltoepassingen bij proceskoeling, ruimtekoeling en temperatuurregeling.

Tip voor het kiezen van een oplossing: Gebruik Coolant MEG niet als het in contact kan komen met mensen, dieren of voedsel. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers beschikken over de juiste kennis en helpen u met plezier verder.

Stuur mij een offerte

ViVoChem Coolants in beeld

Wilt u in een paar minuten zien wat onze Industrial Coolant is? Bekijk dan deze korte video waarin Daniel meer vertelt over de Industrial Coolants en de mogelijkheden voor uw bedrijf. Meer video’s bekijken van ViVoChem? Bekijk onze videopagina voor een overzicht van alle video’s. 
 

Over ViVoChem

ViVoChem is al meer dan 130 jaar dé B2B-partner op het gebied van distributie, opslag, drumming en export van chemische grondstoffen. Dagelijks vertrouwen bedrijven uit diverse sectoren op de producten en diensten van ViVoChem. Wij staan ook klaar om u te ondersteunen in al uw processen.

Bij ViVoChem kunnen wij u van 3 dingen verzekeren:

  • Persoonlijk contact.
  • Flexibiliteit in de levering.
  • Veel kennis, expertise en know-how.

Heeft u een vraag voor ons?

U kunt eenvoudig contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.