Tensidol APG

Wat zijn Alkylpolyglycosiden (Tensidol® APG)?

Bekijk het product

Wat zijn Alkylpolyglycosiden (Tensidol APG)?

ViVoChem heeft een ruim assortiment aan producten voor de cleaning & personal care branche, zoals onder andere alkylpolyglycosiden. In deze blog gaan we dieper in op deze productgroep en op de toepassingen hiervan in de cleaning & personal care branche. De naam alkylpolyglycosiden is vrij lastig, waardoor dit vaak wordt aangeduid met de afkorting APG.

ViVoChem verkoopt APG’s onder de naam Tensidol® APG. Tensidol® APG’s zijn beschikbaar in IBC’s, drums en cans. Ook is het mogelijk Tensidol® APG in bulklevering (volle tankwagens) te ontvangen.

APG’s worden toegevoegd aan bijvoorbeeld afwasmiddelen, wasmiddelen, zepen en cosmetische producten. Maar wat doen APG’s in deze producten? En waarom is het nodig om alkylpolyglycosiden toe te voegen aan deze producten? Daarover lees je hieronder meer.

Waarom worden APG’s gebruikt in personal care producten en reinigingsmiddelen?

APG’s worden toegevoegd aan schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, zepen en cosmetische producten, omdat ze een hoge reinigingskwaliteit en een superieure bevochtiging hebben. Schoonmaken met alleen water gaat niet altijd eenvoudig. Het water hecht zich niet aan het vuile materiaal en blijft als een druppel op het materiaal liggen. Wanneer je er vervolgens met een doek overheen gaat, smeer je het eerder uit dan dat je het schoonmaakt. Denk aan het het verschil tussen afwassen met water en afwassen met afwasmiddel. Oppervlakteactieve stoffen voorkomen deze druppelvorming en zorgen ervoor dat het vuil makkelijker losweekt.

Het is belangrijk dat schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsmiddelen een lage toxiciteit (giftigheid) hebben. Alkylpolyglycosiden hebben een lage toxiciteit en zijn niet schadelijk voor de huid, waardoor ze zeer geschikt zijn om gebruikt te worden in deze producten.

APG is een hoogwaardige surfactant (niet-ionische oppervlakteactieve stof) gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen. Surfactants kunnen de oppervlaktespanning van een vloeistof verlagen, wat er voor zorgt dat het kan gaan schuimen. Denk bijvoorbeeld aan shampoo tijdens het douchen of aan zeepsop tijdens het afwassen van de vuile vaat.

APG’s worden gewonnen uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals suiker en vetalcoholen.

Bekijk onze video over APG's

In onze video over Tensidol APG legt Daniel kort uit wat Alkylpolyglycosiden zijn en wat de toepassingen van het product zijn.

ViVoChem heeft een ruim aanbod aan Chemische grondstoffen voor de Cleaning & Personal Care Branche.

ViVoChem is leverancier van chemische grondstoffen aan bedrijven (B2B). Naast Tensidol® APG heeft ViVoChem een ruim aanbod aan andere chemicaliën die inzetbaar zijn in de Cleaning & Personal Care Branche.

Ontdek Tensidol®: hoogwaardige surfactants voor innovatieve oplossingen.

Voor bedrijven in de cleaning- & personal care industrie hebben wij een divers aanbod aan Tensidol® surfactants op voorraad. Elk product is inzetbaar voor zijn specifieke toepassing en kwaliteiten. Direct leverbaar in IBC, vaten en/of als bulklevering.

Tensidol® APG of een andere surfactant bestellen? Vul vrijblijvend het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u een vraag voor ons?

U kunt eenvoudig contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.