Tensidol APG

Wat zijn Alkylpolyglycosiden (Tensidol® APG)?

Bekijk het product

Denkt u aan chemie, dan denkt u aan ViVoChem. Wij beschikken over een ruim aanbod aan chemicaliën die in verschillende sectoren kunnen worden ingezet. Zo verkopen wij ook Alkylpolyglycosiden, een product dat wordt toegepast in de Cleaning en Personal Care Branche. Alkylpolyglycosiden is een hele mond vol, daarom wordt dit vaak aangeduid met de afkorting APG. APG’s worden toegevoegd aan bijvoorbeeld wasmiddelen, zepen en cosmetische producten. Maar wat doen APG’s in deze producten, en waarom is het nodig om Alkylpolyglycosiden toe te voegen aan deze producten? Dat en meer leest u in deze blog.

Wat zijn Alkylpolyglycosiden (Tensidol APG)?

APG’s zijn niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen. Deze stoffen worden ook wel Tensiden genoemd. Dit zijn stoffen die de oppervlaktespanning van een vloeistof kunnen verlagen. Hierdoor kunnen deze vloeistoffen makkelijker grote oppervlakken vormen. Ook zorgt dit ervoor dat er meer schuimvorming is. 

APG’s worden voornamelijk geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen van plantaardige oorsprong, voornamelijk suikers en vetalcoholen. Het grote voordeel aan deze stof, is dat het biologisch afbreekbaar en niet giftig is. Daarbij kunnen Tensiden vuil los weken van bijvoorbeeld textiel of de huid van mensen. Daarom zijn deze goed toe te passen in wasmiddelen, afwasmiddelen, reinigingsmiddelen, zepen en cosmetische producten.

De toegevoegde waarde van Alkylpolyglycosiden in personal care producten en reinigingsmiddelen

Water alleen is meestal niet voldoende om wasgoed en vaat schoon te krijgen. Het water hecht zich niet aan het vuile materiaal en blijft als een druppel op het materiaal liggen. Wanneer je er vervolgens met een doek overheen gaat, smeer je het eerder uit dan dat je het schoonmaakt. Denk aan het verschil tussen afwassen met water en afwassen met afwasmiddel. Daarom worden Alkylpolyglycosiden toegevoegd aan schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, zepen en cosmetische producten. Oppervlakte-actieve stoffen zorgen ervoor dat er geen druppels ontstaan waardoor hetgeen dat moet worden schoongemaakt, goed bevochtigd raakt. Het Alkylpolyglycoside weekt vuil los en zorgt ervoor dat het vuil opgelost blijft in het water. Daarnaast heeft het een lage toxiciteit

Niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen, zoals Alkylpolyglycosiden, werken goed in combinatie met koud water. Ook zitten Alkylpolyglycosiden vaak samen met anionogene oppervlakte-actieve stoffen in producten omdat deze elkaars werking versterken. 

De toegevoegde waarde van Akylpolyglycocide in het kort

Wilt u in een paar minuten zien wat Akylpolyglycosiden zijn en welke toepassingen het product heeft? Bekijk dan onze korte video. Daniel vertelt u in deze video kort en bondig alles over Akylpolyglycosiden.

ViVoChem heeft een ruim aanbod aan Chemische grondstoffen voor de Cleaning & Personal Care Branche.

ViVoChem is leverancier van chemische grondstoffen aan bedrijven (B2B). Naast Tensidol® APG heeft ViVoChem een ruim aanbod aan andere chemicaliën die inzetbaar zijn in de Cleaning & Personal Care Branche.

Ontdek Tensidol®: hoogwaardige surfactants voor innovatieve oplossingen.

Voor bedrijven in de cleaning- & personal care industrie hebben wij een divers aanbod aan Tensidol® surfactants op voorraad. Elk product is inzetbaar voor zijn specifieke toepassing en kwaliteiten. Direct leverbaar in IBC, vaten en/of als bulklevering.

Tensidol® APG of een andere surfactant bestellen? Vul vrijblijvend het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Over ViVoChem

Al meer dan 130 jaar is ViVoChem een gevestigde waarde in de chemiebranche. Van distributie tot het opslaan van chemische grondstoffen, ViVoChem doet het allemaal. Met onze ervaring kunnen wij u verzekeren van geruime kennis, expertise en know-how. Daarbij staan wij altijd klaar om u te helpen met al uw processen.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar onze levermogelijkheden? Neem contact op met onze verkoopafdeling. Zij beantwoorden graag uw antwoorden en denken mee over oplossingen.

Meer informatie

Heeft u een vraag voor ons?

U kunt eenvoudig contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.